NU

donderdag 30 september 2010

Albert Cuyp



Vanmiddag met Anne, Margaret en Gera heerlijk geluncht bij Bazar op de Albert Cuyp. Een aanrader, je waant je in het buitenland. Lekker sfeertje, mooie tegelmuren en kleurrijke gerechten
 



woensdag 29 september 2010

kop en schotel


Bijna iedereen weet ongeveer wel hoe je met een draadje een de kop en schotel, vuurtoren en klerenhanger moet maken. Maar de parachute wordt voor mij toch al een stuk lastiger


dinsdag 28 september 2010

Rechter voet

HOE KNAP IS JE RECHTER VOET?


Je moet dit even proberen, het kost je 2 seconden. Ik kon het zelf ook niet geloven!
Het is een oefening van een orthopedische chirurg........... het zal je verstand doen
schrikken en je wilt het keer op keer weer over doen om je voet niet de verkeerde
richting op te laten gaan, maar het gaat niet. Het is voorgeprogrammeerd in je hersenen.


Hier komt de oefening:
 1. terwijl je nu achter je computer zit: til je je rechter voet van de vloer en maak
 kloksgewijs cirkels (dus rechtsom)
 2. En nu, terwijl je voet nog bezig is teken je met je rechter hand het cijfer 6.
 En zie daar: je voet zal van richting veranderen

 Ik zei het je toch!!!! En je kunt er niets aan doen!

maandag 27 september 2010

Boerderij automaat

Rij ik binnendoor van Houten naar Bilthoven kom ik dit bordje tegen
"via boerderij automaat"...zou het een automatiek zijn, net als bij de Febo,
maar dan gevuld met gezonde spulletjes? 

zondag 26 september 2010

Microfoon

Vandaag een pittige dag gehad, grenzen verlegd en nieuwe ervaringen opgedaan. Zo heb ik vandaag geoefend met het spreken voor de groep door een microfoon. Gek om jezelf via speakers uit de muur en plafond te horen. 

Freubelen


Vorige week ben ik gestart met een intensieve cursus coaching, tot eind oktober ben ik ieder weekend weg.  Zelf wordt ik op allerlei vlakken flink onder handen genomen en zal ik zelf ook leren coachen. Eén van de startopdrachten was het maken van een wensbord. Lekker om een beetje te scheuren en te plakken en je fantasie verder zijn gang laten gaan. Mijn wensbord is er een geworden met veel metaforen.

Gister moest ik mijn wensbord presenteren aan de groep, het verhaal erachter moet kloppen, je houding moet in balans zijn, je ademhaling moet onder controle zijn, je contact met de groep moet goed zijn en je moet de aandacht van de groep weten vast te houden. Best moeilijk en spannend en moeilijk om dat allemaal goed te doen..maar wel heel leuk!



vrijdag 24 september 2010

Met witte stippen

 
<>
Als je opgegroeid bent aan zee dan blijft de vliegenzwam iets sprookjesachtigs hebben. Lange tijd kende ik deze paddenstoel alleen van plaatjes en van het liedje. NU schieten ze in Bilthoven "als paddenstoelen de grond uit" ik heb er nog nooit zoveel gezien als dit jaar.


donderdag 23 september 2010

Pech

Heel zielig, Floyd heeft keihard een bal op z'n vinger gehad. De vinger is NU dik en blauw en doet héééél erg veel pijn en er zit ook nog een rare knik in. Toch maar even naar de dokter gegaan, niet veel later zaten we in het ziekenhuis op de röntgen. Zijn vinger is gelukkig niet gebroken maar zeker niet minder pijnlijk zwaar gekneusd. Veel koelen met ijs en tape om de vinger te fixeren...en zo is er altijd wat.

woensdag 22 september 2010

Sleutelbos

het moment dat ik de deur achter me dicht trok wist ik het "shit, mijn sleutels liggen nog binnen en het hele huis zit pot en potdicht"
"Ah nee, waarom NU.." Het was een heel ongelukkig moment, ik had iemand beloofd op te halen en weg te brengen. Gelukkig heeft onze allerliefste oppas een sleutel en was hij ook nog in de buurt. Binnen 20 minuten was mijn probleem opgelost en weet ik zeker dat het weer een hele tijd duurt voordat ik zoiets doms doe

dinsdag 21 september 2010

Elfenbankje

Deze boom rij ik altijd langs als ik uit mijn werk naar huis rij en ik vind dat ze een bepaalde vrouwelijke vorm heeft. NU groeit er een prachtig wit elfenbankje op... 
of is het een playmobielbankje?

maandag 20 september 2010

de eerste 100


 Volgens de teller publiceer ik NU mijn 100ste blogbericht, net zoals je de eerse 100 dagen in een nieuwe functie evalueert is dit ook een moment is om even terug te bladeren naar het begin.

zondag 19 september 2010

Bij

de jongens zijn gegroeid van de zomer, hoog tijd om de kledingkast aan te vullen ...en dan loop je met een hele grote bij op je buik

zaterdag 18 september 2010

Langs de lijn




Tijdens het voetbalseizoen sta ik regelmatig langs de lijn. Vanmorgen speelden ze uit tegen FC de Bilt, bijna overal spelen ze op kunstgras maar vanmorgen was het op echt gras...met nog een echte gekalkte lijn 



vrijdag 17 september 2010

Verfstrepen


ons jongste gezinslid in een paar verfstrepen

donderdag 16 september 2010

Houtpennen


Aan het einde van de dag pak ik de schooltassen uit en vaak zit er wel iets in wat mij wat verteld over de dag. In de tas van Floyd vind ik af en toe een stokje waar hij een heel mooi scherp puntje aan heeft geslepen, het lijkt wel een potlood. Dit is de opbrengst van het laatste half jaar. Jammer dat ik ze in de loop der jaren niet allemaal heb bewaard.


dinsdag 14 september 2010

pizza



Vanavond eten we met z'n drietjes en het is er een beetje ingeslopen dat we dan op de grond eten. Het kleed wordt uitgerold, we zitten in kleermakerszit met de borden op schoot, de tv mag dan wel aan en we eten pizza. Uiteraard zelfgemaakt met tomatensaus, lekker veel mozzarella, salami, olijven, paar kappertje en kaas. Ook al is onze pizza om te smullen het kan nooit tippen aan een pizza gebakken in een houtoven die wel 300 graden heet is. Ooit heb ik wel eens pizza gegeten bij Da Michele in Napels (je zegt Da Miguel), volgens kenners de op één na lekkerste ter wereld, want de lekkerste eet je bij "mama". De familie Condurro opende in 1906 haar eerste pizzeria in het hartje van Napels. Op dit moment staat daar de 5e generatie nog steeds pizza's te bakken. Je moet er wat voor over hebben om er te eten, je staat lang in de rij en als je dan eindelijk aan de beurt bent dan wordt je aan een klein tafeltje gezet. Binnen is het een Italiaanse herrie, iedereen zit door elkaar heen te gillen. De obers zijn niet al te vriendelijk en vragen op een dwingende toon of je bier of cola wilt drinken en of je de “Marinara” of  de “Margherita” wil eten.  Ze bakken er maar twee soorten pizza en inderdaad het is verrukkelijk. Het geheim is de bodem, de buffelmozzarella en de basilicum.

maandag 13 september 2010

koffer met dromen

"ga nooit op reis zonder een koffer met dromen" een uitspraak van Dirk de Herder en dat ben ik helemaal met hem eens.



Gister weer eens in het fotoboek Flashback van Dirk de Herder zitten lezen/kijken. Vorig jaar gekregen van één van de mede-oprichters van het Herder Museum (wat na zijn dood gesloten is). Prachtige foto's heeft hij in zijn leven gemaakt


Dirk werd wel ‘De laatste romanticus van het noorden’ genoemd. Zijn leven lang is hij op zoek geweest naar poëtische schoonheid en zijn eigen volmaakte wereld. Dirk de Herder werd in 1914 geboren in Rotterdam en groeide op in een artistiek milieu, zijn vader Alle de Herder was musicus. De Herder werd aanvankelijk schilder, maar ontdekte al snel dat hij in de fotografie zijn passies kwijt kon. Daarnaast verkeerde hij veel in kringen van kunstschilders; hij was enige tijd fotograaf van de Cobra-beweging, waardoor hij Karel Appel en Corneille goed leerde kennen.


Dirk was een echte strandjutter, hij vond het heerlijk om langs de kustlijn te slenteren en aangespoelde spullen te verzamelen om deze te fotograferen. Zelf vond hij zijn beste vondst een schoen die, na jaren in het water gelegen te hebben, helemaal groen was van de algen en wieren.
mooie foto van de jonge Rijk de Gooijer






zondag 12 september 2010

Rust

vandaag een lege agenda, zoals een zondag moet zijn alleen maar luieren, lezen, muziek luisteren, tv kijken
eigenlijk is dat ook al teveel
ik wil niks
ik wil rust

Kinderfeest

Floyd's 10e verjaardag eindigde gistermiddag met het kinderfeest, hij had 8 jonge Goden uitgenodigd op de boot. Het weer was prachtig. Ze mochten allemaal een stukje varen. Op het eiland "Marcus Pos" hebben we aangelegd om te zwemmen en te voetballen en niet te vergeten om te picknicken. Jonge jongens kunnen eindeloos blijven eten.

zaterdag 11 september 2010

vrijdag de 10e of de 13e?

Het was gister een heftig dagje, de hele dag heen en weer gesjeesd. De auto moest voor een beurt naar de garage en 's middag belden ze dat de twee achterveren aan vervanging toe waren. Dure grap, ik snap het wel want ik rij veel te hard over die oervervelende verkeersdrempels. Vervolgens haal ik met de fiets een zware tas boodchappen, de tas glijdt van mijn fiets, de wijn spat uit elkaar in mijn tas ...shit. Dan val ik op de trap en heb NU een blauwe scheen. Mickey speelt bij een vriendje en wordt even later gloeiend heet van de koorts thuisgebracht en zo kan ik nog wel even doorgaan. Zulke dagen heb je wel eens en het enige wat het goed kan maken is lekker eten en drinken.
Ik heb mosselen gemaakt met kabeljauw en zalm. Eerst maak ik een roux, daarbij gaat visbouillon, witte wijn en room. Dat laat ik een beetje inkoken, dan voeg ik prei en wortel toe, dat laat ik 10 minuutjes zachtjes koken en dan kunnen de vis en mosselen erbij. Mosselen eten is gezellig, daar wordt een mens blij van. De allerlekkerste eet je bij Leekens in Aardenburg, geserveerd met frietjes die nog ouderwets gebakken worden in ossenwit. 

vrijdag 10 september 2010

Circus

ter ere van Floyd's 10e verjaadag zijn we gisteravond naar het circus geweest. Een groot succes, we hebben er allemaal van genoten. Het was een drie-uur durend programma, dat lijkt lang maar de tijd vloog om. Er waren acts waar we ademloos naar hebben gekeken, we hebben met open mond gekeken naar iemand die liet zien wat je met een voetbal kan doen en even later tranen gelachen. Circus Renz is nog een echt ambachtelijk charmant circus, waar heel heel hard wordt gewerkt. Het heeft iets nostalgisch, harde bankjes, blije circusmuziek en de geur van dieren. Terwijl de mooie blonde mevrouw in de trapeze haar kunstjes vertoonde hoorde je op de achtergrond de olifanten trompetteren. Om de avond compleet te maken mochten we zelfs de olifanten even aaien.

vreemd dat er NU tegenover het gemeentehuis, kamelen en olifanten lopen

donderdag 9 september 2010

10 jaar

Floyd is 10, we begonnen vanmorgen al heel vroeg met zingen, kadootjes op bed en taart als ontbijt. De echte taart komt vanavond pas, traditiegetrouw is dat altijd de bekende Skitaart* uit Doorn. Opa en oma bestellen deze taart, compleet met naam en kaarsjes, halen hem op in Doorn en bezorgen hem persoonlijk bij de jarige.  
* deze traditie geldt trouwens alleen voor de mannen in de familie

woensdag 8 september 2010

8910

Vandaag geen foto maar 8 9 10
Een mooie datum 8 september 2010
Vorig jaar hadden we 090909 toen werd Floyd op de 9e van de 9e van 2009 ook nog eens 9 jaar. Hij heeft daarmee zelfs de krant gehaald.
Over één maand en twee dagen is het 101010

dinsdag 7 september 2010

Geluksbandje

Geluk op komst voor Mickey! Zijn geluksbandje is gebroken...sinds april heeft hij dit bandje dag en nacht gedragen. Het was verknoopt met 5 wensen, ieder knoopje staat voor een wens die je aan niemand mag vertellen. Volgens Braziliaans bijgeloof komen je wensen uit als het bandje door slijtage spontaan van je pols valt. Mickey kijkt me blij aan en zegt: "zo nou krijg ik een bestuurbare auto op benzine" 

zondag 5 september 2010

Amelis Weerd

Op zondagochtend heeft Mickey jeugdgolf op Amelisweerd en dat doet hij best leuk.
Na het spelen altijd even de schoenen schoonspuiten

zaterdag 4 september 2010

Vuurtje

gisteravond was een perfecte avond voor een vuurtje stoken. het begint altijd heel braaf met blokken hout en marshmallows maar het duurt nooit lang en er wordt vanalles in het vuur gegooid. Gisteravond werk het al gekker, opeens had Mickey een halve struik kamperfoelie losgetrokken.....dat is niet de bedoeling

vrijdag 3 september 2010

Nazomer

Zomer 2010 loopt nu echt op z'n eind, de bomen hangen vol met eikels en kastanjes.
Het wordt  al vroeger donker en het koelt 's avonds flink af. Jammer,van mij zou het altijd zomer mogen zijn, lekker lang licht en bij voorkeur 25 graden. Als ik zou mogen kiezen zou ik het liefst in Californië wonen, ik heb er een jaar gewoond en alles klopt daar. Woon je in het zuiden dan heb je altijd zomer, heerlijke zee en mooie stranden en toch is het in de winter maar een paar uur rijden en je zit midden in de sneeuw. De natuur is er adembenemend mooi, het eten is zalig, de wijn is Goddelijk lekker en de mensen zijn erg aardig.
ik hou van spullen uit de natuur verzamelen, schelpen, zand, stenen, ik stop al mijn hele leven vanalles in mijn zakken. Gisteravond had ik een leuke vondst van eikels en kastanjes. Vooral als ze nog groen zijn vind ik ze het mooist. 

en niet één is er hetzelfde

donderdag 2 september 2010

Utrech

Vanmorgen waren we al vroeg in Utrecht, de terrasjes waren nog leeg.

woensdag 1 september 2010

Anton Geesink

Anton Geesink, afgelopen vrijdag, 27 augustus is hij overleden. Hij behaalde in 1961 als eerste niet-Japanner de wereldtitel in de judoklasse alle categorieën. Zijn hele leven was hij HET gezicht van de Nederlandse Judowereld en toch is hij altijd de gewone man uit Wijk C gebleven. Zijn buste staat al jaren in Wijk C, ik rij er vaak langs als ik mijn auto in LaVie parkeer en ik moet er altijd even naar kijken omdat ik het zo zwart en glimmend vind, helemaal niet die reus in dat witte pak.