NU

maandag 13 juni 2011

Dat was 't dan




Zondag 13 juni 2010 plaatste ik ditzelfde fotootje als eerste berichtje op mijn Blog en
NU 365 dagen later gebruik ik ditzelfde fotootje voor mijn laatste bericht.
Eén jaar lang heb ik geprobeerd een deel van mijn leven vast te leggen, mijn gezin, mijn werk, dingen die mij opvielen, dingen die mij raakte, dingen waar ik blij van werd, dingen die ik mooi vond, dingen die voor mij belangrijk waren en dingen waar ik van hou. Iedere dag was het weer een heel proces, 's morgens wist ik vaak nog niet wat het zou worden...het ontstond gewoon. Ik heb gekeken, ik heb geobserveerd, gefotografeerd, nagedacht, onderzocht en heb vooral iedere dag heel bewust beleefd en geleefd. NU ik alles nog eens teruglees dan zou ik het afgelopen jaar zo nog een keer over doen. De verleiding om door te gaan is heel groot, ik zou met gemak nog een jaar vol krijgen want vergeet niet......er is altijd weer een morgen en je kunt altijd weer opnieuw beginnen.  

Liefs
Emmy


  


zondag 12 juni 2011

Vuile was

Op een mooie Pinksterdag...Vanmiddag het water op geweest, we waren allemaal zo sloom en moe dat we het anker uit hebben gegooid en midden op de plas een heerlijk tukkie hebben gedaan. Daarna konden we er weer tegen. Op de terugweg naar huis even gestopt bij een kunstexpositie. De waslijn vond ik heel grappig, wat voor wit was door moest gaan zat nog vol met vlekken...letterlijk de vuile was buiten hangen.
Om mijn vuile was buiten te hangen, Harold en ik hadden vanavond ruzie om iets heel sufs. Bah dat voelt echt heel rot, wij zijn gelukkig niet van die ruziemakers maar soms is het niet anders en is het gelukkig ook altijd snel weer goed. 

Heb je hun weer

Gisteravond in de Kleine Komedie "Heb je hun weer" gezien.
Door Plein en Bianca the best of van eerdere programma's. Ze zijn knettergek en steengoed. We waren met vrienden en de kinderen (de enige kinderen in de zaal) en we hebben allemaal zo'n pret gehad. Wat is er mooier dan lachen en genieten? Niks toch? Amsterdam alleen al is een uitje, vooral als je ouders na afloop van de show op het Rembrandtplein nog wat blijven drinken.... dan zie je dingen die je in Bilthoven nog nooit hebt gezien en ben je om half 12 heeeeeelemaal nog niet moe.

vrijdag 10 juni 2011

Heerlen

Vandaag de hele dag naar Heerlen.
Om 7 uur zat ik met Albert (mijn baas)  al in auto op weg naar het zuiden. De hele dag in gesprek bij een klant en tussendoor hadden we heel even de tijd om Heerlen in te gaan.
Ja, ja om vlaai te eten en koffie te drinken op het plein bij de kerk.


donderdag 9 juni 2011

Fatboy

de fatboy hebben we alweer een jaar of drie, door veel gebruik worden de
balletjes plat en is het volume uit de zak. geen probleem de vulling is los verkrijgbaar..
in no time is de zak weer fluffy ....leuk klusje om die statische balletje in die zak te krijgen

Een jaar of drie geleden kwam Mickey in paniek om plakband vragen. "plakband, ik moet plakband" . Omdat ik niet wist wat er aan de hand was gaf ik hem een gewoon rolletje plakband. "nee, ik wil van dat dikke plakband". Hij rende weg en toen gingen we toch ook maar even kijken. Hij was met zijn vriendinnetje aan het spelen op zijn kamer, de Fatboy was twee dagen oud en blijkbaar wilden ze weten wat er binnenin zo'n Fatboy zit. Eén van de twee heeft toen een flinke knip gezet en toen zochten duizenden witte balletjes de vrijheid.

Hergebruik

kleine plantjes moeten soms snel in een bakje en dan pak ik
maar wat. vervolgens vergeet ik ze over te zetten in een
 "nomaal" potje en eerlijk gezegd vind ik dit ook wel wat hebben

woensdag 8 juni 2011

Zonnecellen


De directeur van school gaat met pensioen en dat gaat bij ons op school niet met de stille trom..in tegendeel. Vandaag nemen de leerkrachten feestelijk afscheid van hem, lekker op een door de weekse schooldag. We sluiten de school en noemen het een studiedag. Ik ben wat cynisch hierover maar ik begrijp niet waarom dat niet op een middag/avond of in het weekend kan. Zie maar hoe je het weer oplost als werkende ouder. Voor mij was het met wat passen en meten op te lossen. ik ben vandaag thuis, werk half en ben half moeder, ook niet ideaal. Vanmorgen eerst met Mickey naar Ikea gereden, we hadden wat spullen nodig oa een lampje op zonnecellen. Geweldig product, je kunt het overal neerzetten en makkelijk meenemen..ook van de zomer als we op vakantie gaan. Zijn we voor een deel van die zaklampen af, al blijven zaklampjes nodig om, 's avonds als het donker wordt,  mee in het water te schijnen op zoek naar kreeftjes.

dinsdag 7 juni 2011

Werk in de avond

vanavond met iedereen van het werk bij een collega in
de tuin een bbq ....één ding is zeker wij kunnen niet alleen
heel goed werken met elkaar maar ook feestjes bouwen

maandag 6 juni 2011

Countdown

Zondag 13 juni 2010 plaatste ik mijn eerste blog
één jaar lang zou ik bloggen over gewone dingen
met daarbij een plaatje. NU besef ik dat het nog
maar 7 dagen duurt en dan is mijn blogjaar
helaas voorbij

zondag 5 juni 2011

Schrijven

The quick brown fox jumps over the lazy dog, een zinnetje met alle letters van het alfabet.

Als bijlage bij een blad zat een klein oefenschriftje wat het met de hand schrijven moet stimuleren.  Ik heb geprobeerd weer echt te schrijven zoals het mij is geleerd door juffrouw Stroom in de eerste klas van de lagere school. Het was nog een hele klus om netjes aan elkaar te schrijven. Sinds de middelbare school heb ik een eigen handschrift ontwikkeld en dat is eigenlijk zo gebleven. Sommige letters moest ik echt weer oefenen, de r en x lukte niet zo best. Ooit is een sollicitatiebrief van mij geanalyseerd door een grafoloog, zoals dat heet. Ik weet niet meer precies wat er uit is gekomen, ik weet alleen nog dat ze mijn letter f heel verwarrend vond....ondanks de gekke f  kreeg wel de baan.


zaterdag 4 juni 2011

Perron 4 5


vanavond heel lekker gegeten in Amersfoort. Het was een lief kado van mijn werk. Met het hele gezin zijn we in Bilthoven op de trein gestapt en in Amersfoort weer uitgestapt. We waren meteen al op plaats van bestemming  Restaurant 4/5  www.perron4-5.nl  is een heerlijk restaurant letterlijk tussen perron 4 en perron 5. We hebben zo lekker gegeten, alles klopte. ...ze hebben er 4 fans bij.


Huisvlijt

aan de keukentafel met twee verfdoekjes, kwasten en wat verf...levert soms wat leuks op

vrijdag 3 juni 2011

Tentenkampje

Nadat we gisteravond de bbq spullen hebben opgeruimd moest
er natuurlijk gelogeerd worden. In no-time stonden er twee tenten
in de veranda en ze hebben er met z'n drietjes heerlijk geslapen.
Vannacht weer?


Hemelvaartsdag 2011

de veranda is helemaal af. Het is prachtig geworden, het voelt meteen helemaal goed.
Ik weet zeker dat we daar lol van gaan hebben. Harold en buurman Ben hebben de hele
dag hard gewerkt om het helemaal af te maken. We hebben hem vanavond meteen
ingewijd met een bbq.

dinsdag 31 mei 2011

Kleiwerk

ja hoor we hebben er weer één..een ontroerend ingepakte "treasure" in de schooltas. De kleine kunstenaar is in geen velden of wegen te bekennen om uitleg te geven. Ik besluit het heel voorzichtig uit te pakken. 


oh wat mooi...een hondje met een heel lief kopje,  wel zielig dat
al zijn pootjes zijn gebroken. ik ga proberen ze er weer aan te plakken.

maandag 30 mei 2011

Tropisch

Wat werd het plotseling tropisch heet vandaag.  Ik stapte na het werk in een bloedhete auto, werkkleding plakte meteen aan het lijf en ik kon niet wachten tot ik thuis was en het uit kon trekken, net als mijn Afrikaanse
 "vriendin". Ik kocht haar in 1994 op een antiekmarkt in Mechelen. Ze kostte 1000 Belgische Fr. omgerekend toen 55 gulden. Ik vond haar gewoon mooi en ook erg leuk. De maker heeft er een mooi vrouwenlijf van gemaakt, vooral die omhoog gekrulde borsten vind ik prachtig. Ze is een notenkraker, tussen haar stevige dijen heeft ze een kuiltje waar precies een noot in past. Je klapt de benen tegen elkaar aan en je nootje is gekraakt.

Jaren geleden heb ik ooit zo'n zelfde exemplaar terug gezien bij een soort tv-programma als "tussen kunst en kitch' . Iemand kwam ermee en wilde weten wat het was. Niemand kon het vertellen, ze ging van hand tot hand, er werd druk heen en weer bewogen met de benen, wat opmerkingen gemaakt en heel hard gelachen. Ze heeft bij ons een mooi plekje in de keuken en af en toe wordt ze zelfs in de boenwas gezet...daar wordt ze mooi shiny van.

zondag 29 mei 2011

Jatter

Wat een dag....alles ging mis. Gelukkig werden we vanavond uitgenodigd bij een vriendin om lekker te komen eten. Buiten in de tuin met heerlijk eten, fijne wijn en de dag gleed van ons af. Totdat ik weer thuis ben en voor het raam in de keuken sta. Een jongen loopt de voortuin in kijkt mij aan en jat onder mijn ogen iets van ons. Hij kijkt nog een keer naar mij en rent weg. Roepen helpt niet en  achter hem aan rennen al helemaal niet. Oef dat voelde even heel onveilig. Dat kon er nog wel bij.

zaterdag 28 mei 2011

Crafty

Vanmiddag in Utrecht, Mariaplaats
Heel inspirerend, een markt door jonge mensen
die originele zelfgemaakte spullen verkochten.
Goeie trend.

vrijdag 27 mei 2011

PTT

vanavond en morgen "uit de kunst" in Bilthoven. Door het hele dorp is kunst te bewonderen, in alle vormen en maten.  In het voormailige postkantoor zijn er tassen te zien, gemaakt van oude postzakken. De eerst  tas met de rood/witte band heb ik een kaartje "verkocht" aan gehangen, op deze tas werd ik meteen verliefd. Morgenavond als de kunstmarkt voorbij is mag ik hem ophalen.

donderdag 26 mei 2011

Veranda

Harold bouwt een veranda, een fijne plek waar we het hele jaar kunnen zitten. Morgen wordt de vloer gebracht en hopelijk is het volgende week helemaal klaar. De kinderen kunnen er hangen met vriendjes, wij kunnen er overdekt eten, of een beetje relaxen. Ik denk dat we er heel veel plezier van zullen hebben. Het krijgt de sfeer van een strandhuisjes, veel wit en veel hout. (deze houten vissen krijgen er een mooi plekje)

woensdag 25 mei 2011

vanavond in het avondzonnetje nog lekker lang natafelen

dinsdag 24 mei 2011

Wilde haren

Vanmiddag kreeg ik van een moeder, waar Mickey aan het spelen was, een sms met deze foto erbij. Gek kind is het toch, ik moest ontzettend lachen...het staat hem wel want het lijkt een heel klein beetje op zijn eigen haardos

maandag 23 mei 2011

Maandag

Het was voor mij een gewone maandag, eindelijk weer eens een normale volle werkweek. Maar dat gold niet voor iedereen, wat is er veel gebeurd! Een orkaan in Missouri wat heel veel mensenlevens kost, Ronald Naar die op zijn 56e in elkaar stort, een coalitie die geen meerderheid behaalde in de eerste kamer, Gouden Palm in Cannes, start van Roland Garros, Strauss-Kahn spreekt en Obama met autopech in Dublin. Het zal allemaal wel maar ik sta stil bij mijn pioenrozen die zo uitbundig bloeien dat ik nauwelijk kan bevatten hoe de natuur dat voor elkaar krijgt.



zaterdag waren ze nog helemaal in knop

zondag 22 mei 2011

Stoer

Apetrots ben ik op mijn oudste zoon.
Vanmiddag had hij een zeilwedstrijd, er stond behoorlijk wat wind en hij wilde eigenlijk liever niet starten. Tijdens de wedstrijd is hij  twee keer omgeslagen en heeft hij  twee keer zijn bootje leeg moeten hozen, maar hij gaf niet op. Hij eindigde als vierde......toen hij  na de finish voor de derde keer omsloeg kon hij niet meer en werd hij gelukkig naar de haven gesleept.

zaterdag 21 mei 2011

Roest

'n beetje roestig maar nog steeds mooi

vrijdag 20 mei 2011

Aspergeballen


Ik hou van kroketten, ik vind ze allemaal even verrukkelijk. Die zachte vulling met dat krokante korstje er omheen...mmmmm. Garnalenkroketten met gefrituurde peterselie zijn absoluut  favoriet.
Zelf vind ik het erg leuk om kroketten te rollen, het is bloody veel werk maar achteraf is het het het altijd waard geweest. De bekende vleeskroket, de garnalenkroket, de heerlijke kaaskroketjes van Belgische Trapistenkaas of de zuurkoolkroket met fazant . Vandaag heb ik de aspergekroket gemaakt. 
 
Heel "simpel" je stopt de klassieke combinatie van asperge, ham en ei in
in een kroketje. Ik heb er mooie balletjes van gerold en ze waren jammie.



donderdag 19 mei 2011

Nog (st)eentje

Ook Floyd loert altijd naar mooie steentjes, van wie zou hij dat hebben,
deze vind ik trouwens geweldig. Hij raapte deze steen op en zei "snel mama,
heb je een stift voor me en het maakt niet uit welke kleur" ..een paar tellen
later was hij al klaar en stopte hij tevreden deze steen in mijn hand.

woensdag 18 mei 2011

Steentjes


platte steentjes stapelen


steentjes, steentjes, platte gladde vakantiesteentjes, ik kan ze gewoon niet laten liggen


dinsdag 17 mei 2011

Flesjes


Bijna aansluitend op onze vakantie was Harold twee dagen weg. Vanavond kwam hij weer thuis.  Hij was een beetje brak, had een scheur in z'n broek maar een blije kop, het was zichtbaar erg gezellig geweest.  Voor mij neemt hij altijd heel lief de flesjes en tubetjes mee uit het hotel. Harold is trouw aan zijn eigen spullen en heeft er zo te zien nauwelijk iets van gebruikt.


maandag 16 mei 2011

Kerkhof

 een stoelenkerkhof

zondag 15 mei 2011

Nog prima

Hij knettert een beetje en stinkt maar verder doet
hij het nog prima... waarom zou je hem dan wegdoen

Nog meer vakantie

We hebben niet alleen maar aan het strand en zwembad gelegen. 

Mijn honger naar "oude stenen" , zoals Harold dat noemt, is gestild


De uitgehouwen grotgraven van Counos, 4e eeuw v Chr. De gevels zien eruit
als van een Griekse tempel. Het grootse graf is voor de koning en de kleinere
er omheen voor zijn familie. Door de tijd heen is ze beroofd van haar schatten. 
Ze kregen een mooi uitzicht over zee.

Vlak bij het amfitheater heeft deze (jonge) dame het mooiste kantoortje wat ik ooit heb gezien. Haar werkblad is een omgevallen zuil, van 2500 jaar oud. Hoe oud zou zij zijn? Met een kracht waar ik U tegen zeg, stortte ze zich iedere keer driftig op haar persje en toverde binnen een paar seconden een heerlijk glas sap voor ons.

Onze ijdele gids staat midden in het theater, hij kon zo mooi vertellen dat Counos helemaal ging leven.

De geschiedenis van deze belangrijke havenstad gaat terug tot 3000 jaar voor Chr. Perzen, Romeinen, Hellen en Byzantijnen hebben hier gewoond. De acropolis ligt boven op een berg. Je ziet nog steeds de kerk, badhuis, kasteel, heilige plekken en bouwwerken.
Ooit was het een rijke plaats met eigen geld en een eigen schrift, waar handel werd gedreven in vis, zout, pek en slaven.







NU is Counos een dode stad  waar de geiten en schildpadden de baas zijn

zaterdag 14 mei 2011

Weer thuis


We zijn weer thuis, de koffers liggen nog open in de woonkamer, het is een bende, overal liggen spullen die ons nog herinneren aan de heerlijke vakantie. 
Boekjes, instapkaartjes, schelpjes, zand en steentjes en heel veel vuile was.
Lekker om de vakantie nog even in huis te houden.

een paar blauwe foto's