NU

dinsdag 31 mei 2011

Kleiwerk

ja hoor we hebben er weer één..een ontroerend ingepakte "treasure" in de schooltas. De kleine kunstenaar is in geen velden of wegen te bekennen om uitleg te geven. Ik besluit het heel voorzichtig uit te pakken. 


oh wat mooi...een hondje met een heel lief kopje,  wel zielig dat
al zijn pootjes zijn gebroken. ik ga proberen ze er weer aan te plakken.

maandag 30 mei 2011

Tropisch

Wat werd het plotseling tropisch heet vandaag.  Ik stapte na het werk in een bloedhete auto, werkkleding plakte meteen aan het lijf en ik kon niet wachten tot ik thuis was en het uit kon trekken, net als mijn Afrikaanse
 "vriendin". Ik kocht haar in 1994 op een antiekmarkt in Mechelen. Ze kostte 1000 Belgische Fr. omgerekend toen 55 gulden. Ik vond haar gewoon mooi en ook erg leuk. De maker heeft er een mooi vrouwenlijf van gemaakt, vooral die omhoog gekrulde borsten vind ik prachtig. Ze is een notenkraker, tussen haar stevige dijen heeft ze een kuiltje waar precies een noot in past. Je klapt de benen tegen elkaar aan en je nootje is gekraakt.

Jaren geleden heb ik ooit zo'n zelfde exemplaar terug gezien bij een soort tv-programma als "tussen kunst en kitch' . Iemand kwam ermee en wilde weten wat het was. Niemand kon het vertellen, ze ging van hand tot hand, er werd druk heen en weer bewogen met de benen, wat opmerkingen gemaakt en heel hard gelachen. Ze heeft bij ons een mooi plekje in de keuken en af en toe wordt ze zelfs in de boenwas gezet...daar wordt ze mooi shiny van.

zondag 29 mei 2011

Jatter

Wat een dag....alles ging mis. Gelukkig werden we vanavond uitgenodigd bij een vriendin om lekker te komen eten. Buiten in de tuin met heerlijk eten, fijne wijn en de dag gleed van ons af. Totdat ik weer thuis ben en voor het raam in de keuken sta. Een jongen loopt de voortuin in kijkt mij aan en jat onder mijn ogen iets van ons. Hij kijkt nog een keer naar mij en rent weg. Roepen helpt niet en  achter hem aan rennen al helemaal niet. Oef dat voelde even heel onveilig. Dat kon er nog wel bij.

zaterdag 28 mei 2011

Crafty

Vanmiddag in Utrecht, Mariaplaats
Heel inspirerend, een markt door jonge mensen
die originele zelfgemaakte spullen verkochten.
Goeie trend.

vrijdag 27 mei 2011

PTT

vanavond en morgen "uit de kunst" in Bilthoven. Door het hele dorp is kunst te bewonderen, in alle vormen en maten.  In het voormailige postkantoor zijn er tassen te zien, gemaakt van oude postzakken. De eerst  tas met de rood/witte band heb ik een kaartje "verkocht" aan gehangen, op deze tas werd ik meteen verliefd. Morgenavond als de kunstmarkt voorbij is mag ik hem ophalen.

donderdag 26 mei 2011

Veranda

Harold bouwt een veranda, een fijne plek waar we het hele jaar kunnen zitten. Morgen wordt de vloer gebracht en hopelijk is het volgende week helemaal klaar. De kinderen kunnen er hangen met vriendjes, wij kunnen er overdekt eten, of een beetje relaxen. Ik denk dat we er heel veel plezier van zullen hebben. Het krijgt de sfeer van een strandhuisjes, veel wit en veel hout. (deze houten vissen krijgen er een mooi plekje)

woensdag 25 mei 2011

vanavond in het avondzonnetje nog lekker lang natafelen

dinsdag 24 mei 2011

Wilde haren

Vanmiddag kreeg ik van een moeder, waar Mickey aan het spelen was, een sms met deze foto erbij. Gek kind is het toch, ik moest ontzettend lachen...het staat hem wel want het lijkt een heel klein beetje op zijn eigen haardos

maandag 23 mei 2011

Maandag

Het was voor mij een gewone maandag, eindelijk weer eens een normale volle werkweek. Maar dat gold niet voor iedereen, wat is er veel gebeurd! Een orkaan in Missouri wat heel veel mensenlevens kost, Ronald Naar die op zijn 56e in elkaar stort, een coalitie die geen meerderheid behaalde in de eerste kamer, Gouden Palm in Cannes, start van Roland Garros, Strauss-Kahn spreekt en Obama met autopech in Dublin. Het zal allemaal wel maar ik sta stil bij mijn pioenrozen die zo uitbundig bloeien dat ik nauwelijk kan bevatten hoe de natuur dat voor elkaar krijgt.



zaterdag waren ze nog helemaal in knop

zondag 22 mei 2011

Stoer

Apetrots ben ik op mijn oudste zoon.
Vanmiddag had hij een zeilwedstrijd, er stond behoorlijk wat wind en hij wilde eigenlijk liever niet starten. Tijdens de wedstrijd is hij  twee keer omgeslagen en heeft hij  twee keer zijn bootje leeg moeten hozen, maar hij gaf niet op. Hij eindigde als vierde......toen hij  na de finish voor de derde keer omsloeg kon hij niet meer en werd hij gelukkig naar de haven gesleept.

zaterdag 21 mei 2011

Roest

'n beetje roestig maar nog steeds mooi

vrijdag 20 mei 2011

Aspergeballen


Ik hou van kroketten, ik vind ze allemaal even verrukkelijk. Die zachte vulling met dat krokante korstje er omheen...mmmmm. Garnalenkroketten met gefrituurde peterselie zijn absoluut  favoriet.
Zelf vind ik het erg leuk om kroketten te rollen, het is bloody veel werk maar achteraf is het het het altijd waard geweest. De bekende vleeskroket, de garnalenkroket, de heerlijke kaaskroketjes van Belgische Trapistenkaas of de zuurkoolkroket met fazant . Vandaag heb ik de aspergekroket gemaakt. 
 
Heel "simpel" je stopt de klassieke combinatie van asperge, ham en ei in
in een kroketje. Ik heb er mooie balletjes van gerold en ze waren jammie.



donderdag 19 mei 2011

Nog (st)eentje

Ook Floyd loert altijd naar mooie steentjes, van wie zou hij dat hebben,
deze vind ik trouwens geweldig. Hij raapte deze steen op en zei "snel mama,
heb je een stift voor me en het maakt niet uit welke kleur" ..een paar tellen
later was hij al klaar en stopte hij tevreden deze steen in mijn hand.

woensdag 18 mei 2011

Steentjes


platte steentjes stapelen


steentjes, steentjes, platte gladde vakantiesteentjes, ik kan ze gewoon niet laten liggen


dinsdag 17 mei 2011

Flesjes


Bijna aansluitend op onze vakantie was Harold twee dagen weg. Vanavond kwam hij weer thuis.  Hij was een beetje brak, had een scheur in z'n broek maar een blije kop, het was zichtbaar erg gezellig geweest.  Voor mij neemt hij altijd heel lief de flesjes en tubetjes mee uit het hotel. Harold is trouw aan zijn eigen spullen en heeft er zo te zien nauwelijk iets van gebruikt.


maandag 16 mei 2011

Kerkhof

 een stoelenkerkhof

zondag 15 mei 2011

Nog prima

Hij knettert een beetje en stinkt maar verder doet
hij het nog prima... waarom zou je hem dan wegdoen

Nog meer vakantie

We hebben niet alleen maar aan het strand en zwembad gelegen. 

Mijn honger naar "oude stenen" , zoals Harold dat noemt, is gestild


De uitgehouwen grotgraven van Counos, 4e eeuw v Chr. De gevels zien eruit
als van een Griekse tempel. Het grootse graf is voor de koning en de kleinere
er omheen voor zijn familie. Door de tijd heen is ze beroofd van haar schatten. 
Ze kregen een mooi uitzicht over zee.

Vlak bij het amfitheater heeft deze (jonge) dame het mooiste kantoortje wat ik ooit heb gezien. Haar werkblad is een omgevallen zuil, van 2500 jaar oud. Hoe oud zou zij zijn? Met een kracht waar ik U tegen zeg, stortte ze zich iedere keer driftig op haar persje en toverde binnen een paar seconden een heerlijk glas sap voor ons.

Onze ijdele gids staat midden in het theater, hij kon zo mooi vertellen dat Counos helemaal ging leven.

De geschiedenis van deze belangrijke havenstad gaat terug tot 3000 jaar voor Chr. Perzen, Romeinen, Hellen en Byzantijnen hebben hier gewoond. De acropolis ligt boven op een berg. Je ziet nog steeds de kerk, badhuis, kasteel, heilige plekken en bouwwerken.
Ooit was het een rijke plaats met eigen geld en een eigen schrift, waar handel werd gedreven in vis, zout, pek en slaven.







NU is Counos een dode stad  waar de geiten en schildpadden de baas zijn

zaterdag 14 mei 2011

Weer thuis


We zijn weer thuis, de koffers liggen nog open in de woonkamer, het is een bende, overal liggen spullen die ons nog herinneren aan de heerlijke vakantie. 
Boekjes, instapkaartjes, schelpjes, zand en steentjes en heel veel vuile was.
Lekker om de vakantie nog even in huis te houden.

een paar blauwe foto's




vrijdag 6 mei 2011

Off we go

De laatste dag voor de vakantie is toch altijd drukker dan je van te voren kunt bedenken. Alle tassen zijn ingepakt, de boeken zijn geselecteerd, de wasmand is leeg en het huis is opgeruimd, dat is toch heel wat. De blauwe regen bloeit NU op z'n mooist, als we terug zijn dan is hij vast helemaal uitgevallen.

Ik ga proberen om van onze vakantieplek af en toe te bloggen, schijnt te kunnen via de telefoon maar dat moet ik nog even uitzoeken hoe dat moet. Ik was trouwens van plan om de telefoon thuis te laten. Als het lukt dan blog ik wat mooie plaatjes en anders komt dat als we weer thuis zijn. 


Citroenen


Sterk vind ik deze .. heb je citroenen dan drink je citroenlimonade, zo simpel is het en zo is het met alles

Deze woorden doen mij altijd denken aan een goede raad die ik ooit kreeg, al was die van een hele andere strekking. Lang, lang geleden werkte ik af en toe voor een diamantair in Tel Aviv. Hij was een heel klein mannetje, pikzwarte krullen en een grote gouden bril. Op een keer keek hij mij door die gekke bril heel ernstig aan en hij zei: " Emmy, never forget my advice in life..if you work with diamonds, you'll earn diamonds and if you work with shit, you'll earn shit" ..."and that's why I work with diamonds". Ik denk nog vaak aan zijn advies, al heb ik met de diamonds niet veel gedaan , gelukkig ook niet met de shit.


woensdag 4 mei 2011

Vakantie


De dag na het feest gewoon weer tot de orde van de dag overgegaan. Heel veel gedaan,
ik zat zelfs als laatste nog in het pand om de laatste mails te versturen, werk af te ronden en over te dragen en heb NU vakantie!!!

We zijn nog:
2 dagen thuis dan
4 uur vliegen
8 dagen zee, strand, rust, zon.....een plek waar alles mag en niks moet

dinsdag 3 mei 2011

10 jaar

ik kan niet goed omschrijven wat er vanmiddag gebeurde, ik zat lekker te werken en opeens hoor ik buiten muziek en gezang en ik denk 'dat lied gaat over mij ?!"
ik kijk uit het raam en zie mijn collega's, muzikanten, champagne en hapjes
ik ren naar beneden en daar staat mijn gezin!! Helemaal maar dan ook echt helemaal niks gemerkt van dit alles. Dikke tranen, dikke knuffels, veel mooie woorden,  fijne glaasjes met belletjes, een kroon, een boa en zelfs een echte professionele glossy "de Emmy". ...voor het hele gezin een heerlijk kado maar bovenal veel liefde van iedereen...we vieren feest en zingen in de zon ....en dat is nou precies waarom ik daar al 10 jaar werk. Ik hou er van.

maandag 2 mei 2011

Fluitekruid


en overal bloeit het fluitekruid



zondag 1 mei 2011

Wieringen

Vandaag samen met mijn moeder naar Wieringen gereden. Ik dacht Wieringen aardig te kennen maar zij loodste mij naar een prachtig plekje aan het wad waar ik nog nooit was geweest. Ze vertelde mij haar herinneringen aan deze plek. Vatrop, een gehucht van 10 huizen veel meer zal het niet zijn maar de sfeer is er zo prachtig. In de 18e eeuw is het gebied gebruikt voor kleiwinning om de dijken op te hogen.  Bij storm zochten de mensen er veiligheid. Veel eerder was deze plek al bekend bij de Vikingen, dat blijkt uit een vondst van muntjes. Vatrop betekent in het oud-Skandinavisch  "dorpje aan het water"