NU

maandag 28 februari 2011

Anijsmelk

Een gewone maandag en ook weer niet. De eerste dag na de vakantie hebben we allemaal last van startproblemen maar dat duurt nooit heel lang. Vandaag heel hard en heel lekker gewerkt. Ik ben met twee nieuwe projecten gestart, zo'n start kost heel veel inspanning en energie maar ik krijg er ook energie van, het laat mij de komende dagen en weken niet meer los, ik zit er dan helemaal in. NU het laatste uurtje nog even op de bank met een glas anijsmelk en mijn laptopje.

zondag 27 februari 2011

Februarigrijs


nog wat foto's van gister, deze foto vind ik één van de betere, het straalt helemaal de grijze Februarisfeer uit, kale bomen maar het vogelhuisje geeft aan dat de lente in aantocht is.  

en natuurlijk de massa's pollen sneeuwklokjes


zaterdag 26 februari 2011

De Kemphaan




Vandaag waren we in Almere in De Kemphaan, een natuurgebied met als centrum het gelijknamige restaurant. Er was een biologische markt met streekprodukten, je kon op stap met de boswachter of je kon foto's maken met een natuurfotograaf. Harold ging met de kinderen een speurtocht doen met de boswachter en ik koos ervoor om met de fotograaf mee te gaan. Ik heb in dat uur zo ontzettend veel geleerd, zijn manier van kijken naar de natuur was zo anders. Iets wat voor mij ogenschijnlijk heel saai was wist hij nog een mooie compositie van te maken...NU afwachten wat ik er mee ga doen.
(Mickey heeft een perfect gevoel voor timing, hij loopt altijd op het juiste moment door het beeld. Deze foto's zijn gemaakt voordat ik mijn rondje ging lopen met de fotograaf)

vrijdag 25 februari 2011

Niet perfect

je komt wel eens op plekken waar je eerste reactie is "deze muur kan wel een verfje gebruiken" maar als je er dan even bent en de sfeer voelt dan besef je dat de muur goed is zoals deze is en eigenlijk best wel mooi is zoals ie is. Net zoals met zoveel dingen...niet alles hoeft perfect en smooth te zijn om mooi te zijn.

donderdag 24 februari 2011

Mandala


Vanmorgen les 2 van de cursus Mandala tekenen. Twee uur lang in alle rust tekenen en kleuren. Ook al kun je, net als ik, niet goed tekenen toch is alles wat je doet goed...kijk daar hou ik nou zo van. Alle inspiratie, verlangens, emoties en gedachten van dat moment kun je kwijt in je tekening. Ik verlangde vanmorgen duidelijk naar zand, blauw water en zon. (Ik vind het trouwens makkelijker om een foto van mijn eigen voeten op mijn blog te zetten dan deze tekening).


woensdag 23 februari 2011

Footprint


Niet meer gerekend op sneeuw maar vanavond is de wereld wit.
Gelukkig heb ik mezelf afgelopen weekend getrakteerd op hele fijne laarzen. Waterdicht, warm en mooi...op de foto zie je binnenkant van de doos. Iets om over na te denken.




dinsdag 22 februari 2011

Schapen(wol)


Bijzonder om in Februari te moeten uitwijken voor een schaap met lam

en

Een schuurtje gevuld met wol... daar kan ik heel wat mutsen van breien

Drenthe

Hunebedden beklimmen en dan koffie drinken in het koffiehoes

vrijdag 18 februari 2011

Krokusvakantie

wij zijn een paar dagen helemaal niets aan het doen in het  "Land van Bartje"

donderdag 17 februari 2011

Was

Het Februarizonnetje droogde de was heel snel en het 
ruikt zoveel lekkererder als het buiten droogt

woensdag 16 februari 2011

Abrona

Eén keer per jaar ondersteun ik als vrijwilliger een cursus bij Abrona. Vanavond les twee van een kookcursus. De cursisten hebben allemaal een geestelijke beperking, de één wat meer dan de ander. Het is een leuke groep van  5 mannen en 2 vrouwen, iedereen is vrolijk, wil graag leren en werkt hard. Er wordt ook veel gelachen en heel, heel  veel gegeten. Vanavond stond Pizza op het menu.

dinsdag 15 februari 2011

Ketting

Er zijn vandaag een heleboel dingen waarover ik zou kunnen "bloggen" .....het contact met mijn neef Jan, waar ik jaren geen contact mee heb gehad en binnenkort weer ga zien,  een lieve mail van een vriendin uit Heerlen, een grappig telefoontje van mijn hartsvriendin uit Heiloo, een interessant gesprek met een scheepsbouwer, de bokkenpruik van Mickey, Harold die in een flow zit met zijn werk en heel gelukkig thuis kwam, een wandeling met een collega, de minder lekkere avondmaaltijd die ik heb gemaakt, of de pollen-allergie van Floyd. Ik heb besloten dat ik ga bloggen over mijn nieuwe ketting....gekregen van Floyd, gemaakt door twee meisje uit zijn klas. Heel vindingrijk en sustainable zijn de platgeslagen Nespresso cupjes. Die ketting is mij meer waard dan iedere Tiffany ketting in de wereld... of overdrijf ik NU een beetje?

maandag 14 februari 2011

Love is in the air


Vanmorgen vroeg naar de bakker gereden om mooie chocolaatjes te kopen..
Liefde moet ook lekker zijn
 


zondag 13 februari 2011

Knopjes


allemaal knopjes


zaterdag 12 februari 2011

Gorinchem

Het huis is klaar, het pakhuis is omgetoverd tot een paleisje. Anne en Anton hebben keihard gewerkt om het zo mooi te krijgen. Ik kan nauwelijks geloven dat dit hetzelfde grote, koude stoffige pand is van een jaar geleden. Gaaf!!!!!!!!!!

vrijdag 11 februari 2011

Kiwi's van Hein


Een paar keer per jaar, meestal in februari en maart zitten er in de Odin Fruittas dubbele kiwi's, ze zijn groter en lekkerder dan de gewone kiwi. Ze komen van boer Hein Knoll (zie het linkje) , Hein is 85 jaar, woont ten zuiden van Rome en is nog steeds actief in de kiwiteelt. 

Toen Mickey klein was vroeg hij altijd " grote piewiew"


donderdag 10 februari 2011

Vaasje

Ik heb een nieuw-oud vaasje gekocht, ik kon het niet laten staan. Het is een soort kip-mens of mens-kip. Iedere keer als ik er naar kijk moet ik lachen om die rare schele ogen en die grote blote buik.

dinsdag 8 februari 2011

Madeliefjes

Vanavond was het verjaardagsfeest bij vriendin Adriane, ze werd 48, wat klinkt dat oud en ze ziet er nog zo jong uit. Tussen de mooie boeketten die ze had gekregen ontdekte ik een heel klein kommetje met daarin vier Madeliefjes, het werd meteen Lente in mijn hoofd, nog nooit eerder heb ik in Februari Madeliefjes gezien. Toen ik er naar vroeg vertelde Adriane mij dat haar neefje Rein, van 3 die voor haar had geplukt. Terwijl zij het mij vertelde verbaasde het haar ook...... waar heeft hij in Februari die Madeliefjes geplukt?????

maandag 7 februari 2011

Doosje


Ik zou je 't liefste in een doosje willen doen...


zondag 6 februari 2011

Mannenmiddag



Vanmiddag was het mannenmiddag, Harold had kaartjes geregeld voor de wedtrijd FC Utrecht - FC Twente. Ze hadden goeie plaatsen in vak-S . Er gingen vriendjes mee en ook nog een andere vader. Het mannenfeestje was helemaal geslaagd, ze zijn inmiddels weer thuis en kijken NU naar de samenvatting op Studio Sport.

Colloseum



ons Colloseum anno 2011


zaterdag 5 februari 2011

Skilift

Bilthoven maakt zich langzaam op voor de Krokusvakantie. De beste wintersportwinkel uit het dorp heeft dit vintage "eitje' voor zijn deur staan. Ik herinner me zo'n skiliftje nog wel, al bengelend hoog boven de pistes even op adem komen....jo-de-la-hi-ti

vrijdag 4 februari 2011

Vrijdag


Vandaag was een goed gevulde vrijdag. De ochtend stond in het teken van koffie en lekker bijkletsen, sporten, boodschappen, bedden verschonen, wasjes, huis schoon, kinderen en zo kan ik nog even doorgaan.

We sloten de dag af met een mosselpannetje, voor ons altijd een feestje maar voor de kinderen blijft het een spannend iets waar ze moeite mee hebben. Toch hebben ze vanavond zichzelf overtroffen en aten ze voorzichtig mee. (Floyd heeft de mosseltjes mooi in elkaar geschoven)




Warme Truiendag


Vandaag is het Nationale Warme Truiendag... goeie actie! Ik hoop dat ze het ook bij ons op school doen daar kan het af en toe zo heet zijn

donderdag 3 februari 2011

Binnendoor

 
Als ik ergens naar toe ga rij ik graag binnendoor. Je doet er misschien wat langer over, je kunt wat minder hard rijden maar dat maakt mij allemaal niet uit. Ik kijk lekker om me heen en geniet van het leven aan de andere kant van de snelweg...wat veel langzamer lijkt te gaan.
Het Groente Kraam is NU nog niet open maar over een paar maanden ligt het weer vol met lekkere dingen. 


"give me the simple life" (Julie London - 1959)

some like the high road
I like the low road
Free from the care and strife
sounds corny and seedy
but yes indeed-y
give me the simple life


woensdag 2 februari 2011

Krant

Wij zijn krantlezers, althans Harold leest de krant van voor naar achter en weer terug en sinds kort hebben we zelfs een digitaal abonnement. Ik ben meer van de snelle scan, ik lees graag korte stukjes, columns en bijlages. Ook ben ik erg scheurderig. Als ik weinig tijd heb en een artikel toch wil lezen dan scheur ik het uit en leg het weg,  het kan voorkomen dat ik er dagen later pas naar kijk. Zo ook deze recensie van afgelopen vrijdag. In Galerie Wouter van Leeuwen te Amsterdam zijn er tot en met 12 februari foto's te zien van Jackie Kennedy-Onassis, allemaal geschoten door Ron Galella met wie zij een haat liefde verhouding had. Hij zat altijd achter haar aan en lag jaren voor de deur van haar woning in New York. Zonder hem was ze nooit het stijlicoon geworden en dat wist wist ze. Prachtige zwart-wit foto's http://www.woutervanleeuwen.com/ als het lukt ga ik kijken

dinsdag 1 februari 2011

The Smurfs

Sinds een paar dagen zijn er drie mannen hier in huis druk bezig met het bouwen van een digitaal Smurfendorp. Door opdrachten uit te voeren krijg je muntjes en smurfbessen,  hiermee kun je huizen kopen, akkers pachten en gewassen verbouwen.
In het lab van "Grote Smurf" kun je proefjes doen waarmee je extra smurfbessen kan verdienen. Of in de bakkerij moet je taarten bakken. De hele dag poppen er opdrachten op zoals: de aardappelen moeten gerooid worden, de meloenen moeten geplukt, de aarbeien zijn rijp en wacht je te lang dan is de oogst verdord. Floyd zuchtte diep en rekende uit hoe lang 119 uur duurde voordat zijn brug klaar zou zijn, "mam, mijn Smurfenbrug is zondag pas af'. Het gevaarlijke van dit spel is dat je het kan versnellen door bessen te kopen maar die kosten geld, een hele aanhangwagen met 2000 smurfbessen kost ongelogen 80 euro! Verslavend spelletje daarom is het goed dat wij het op de voet volgen en mee doen.