NU

vrijdag 31 december 2010

Goodbye 2010

31 december is toch altijd weer een rommelige dag. Ik zat al vroeg bij de kapper voor een feestelijke coupe voor vanavond. Terwijl wij oliebollen en appelflappen stonden te bakken liepen de kinderen buiten te knallen met vuurwerk (bij iedere knal hoop ik dat het goed gaat, ik blijf het troep vinden) Er lopen wat mensen aan voor een bolletje en een glaasje en we hebben de balans van het jaar opgemaakt "count your blessings" het was een goed jaar...kom maar op met 2011, ik heb er zin in. Wat mijn goeie voornemens zijn? Van sommige dingen wat meer en van andere dingen wat minder vul het zelf maar in ..meer fiets minder auto, meer champagne minder vlees, meer doen minder denken, meer lachen minder mopperen, meer kaartjes sturen minder sms-en, meer vakantie minder werken (als dat zou kunnen) en zo kan ik nog wel even doorgaan.   

TOP 2000

vannacht de nummer 1 'Hotel California"
afgelopen week zoveel mooie nummers gehoord,
ik zou niet kunnen zeggen wat mijn nummer 1 is.  

vrijdag 24 december 2010

donderdag 23 december 2010

Noord Holland



Vandaag de hele dag met mijn zus in het noorden van het land vertoefd. We gingen op bezoek bij onze tante Em (dat was alweer een jaar geleden) dit combineren we altijd met een bezoek aan het kerkhof in Oosterland, daar liggen veel familileden begraven. Het klinkt misschien gek maar het is zo'n mooie plek, heel rustig helemaal niet akelig...misschien wil ik er ooit ook wel eindigen.

De Michaelskek ligt prachtig mooi op een terpje, het dateert uit de vroege 12e eeuw, het heeft een lage zij-ingang, die ze ook wel het Noormannenpoortje noemen. We hadden geluk de kerk was open, twee dames waren voorbereidingen aan het treffen voor de nachtmis van morgenavond. Jammer dat we er dan niet bij kunnen zijn, volgend jaar misschien. We hebben een kaarsje aangestoken. Ik heb heel veel herinneringen aan dit kerkje. Naast de begravenissen, ben ik er als kind vaak geweest met mijn neef Jan. Hij speelde op het orgel, hij had zelfs de sleutel van de kerk. Samen gingen we naar het kerkje, klommen omhoog naar het orgel, terwijl hij speelde trok ik aan de registers van het orgel.  

woensdag 22 december 2010

Café Centraal



na uren buiten in de kou opwarmen en lunchen in Café Centraal


Magic Muts

Niet alleen geld en tekening verdween door de brievenbus van het glazen huis. Ook de muts van Floyd werd door diezelfde brievenbus naar binnen gepropt. Floyd regelde heel slim voor zichzelf een handtekening van Giel.

Glazen huis

Floyd en Mickey wilden naar het glazen huis, spaarpot werd geplunderd en wij verdubbelden het bedrag. Floyd had ook nog een hele gave tekening gemaakt en zo verdween alles door de brievenbus bij het huis.
Serious request voert actie voor kinderen die hun ouders verloren zijn aan AIDS, vanmiddag was er al meer dan een miljoen opgehaald en ze moeten nog tot de 24e.
Die blije Giel, is een attractie geworden

dinsdag 21 december 2010

Mickey is bij ons de vroege vogel en een enorm gezelligheidsdiertje. Lang voordat iederen wakker is heeft hij de alle kaarsjes al aangestoken. Vandaag is het officieel winter, de korste dag en langste nacht. Mijn opa en oma zijn vandaag heel lang geleden getrouwd, ik zal morgen eens aan mijn moeder vragen hoe lang geleden.

maandag 20 december 2010

Rendier met veren


 Al vaker heb ik geschreven over de vondsten die ik doe in de schooltassen. Hij is al wat ouder maar ik vind hem nog steeds briljant. Het is een rendier versiert met veren, mos, mais en schapenwol. Let op de maiskorrel op de acherhoef en die pluk mos op z'n kont.

zondag 19 december 2010

zaterdag 18 december 2010

Sneeuwkasteel

Floyd, Mickey, Yord en Casper hebben een sneeuwkasteel gebouwd, zo groot dat ik er in kan staan en niet eens over de rand kan kijken. Gistermiddag zijn ze er aan begonnen, vanmorgen om 9 uur zijn ze verder gegaan. NU nog nisjes erin dan mogen daar vanavond de kaarsjes branden

vrijdag 17 december 2010

Advent

Deze adventauto heb ik twee jaar geleden in Praag gekocht. Ik heb toen nog staan twijfelen of ik hem wel moest kopen. Gelukkig heb ik hem toen toch meegenomen want hij is leuk. Vandaag mocht deurtje 17 open en het was leeg, helemaal vergeten er wat in te doen. Ik zal de resterende dagen goed maken.

Kerstvakantie

School's out ... twee weken kerstvakantie!

donderdag 16 december 2010

"groene boompjes"


overal om ons heen is het kerst met veel glim en glans 
deze boompjes zijn niet alleen heel sustainable maar ook heel mooi


woensdag 15 december 2010

Vis&Meer

 

Vanavond gezellig gegeten met onze lieve vrienden Robert en Andrea. Voor ons een nieuw Utrechts restaurant "Vis&Meer" Fijne sfeer, goeie tafels, bediening was voor Utrechtse begrippen prima, eten heel erg lekker. We komen terug!

dinsdag 14 december 2010

Mickey 8


 De dag begon heel vroeg, om kwart voor zes kroop er iemand bij ons in bed en die zei heel zachtjes: "hier is de jarige Johob" . Toen we allemaal wakker waren is er voor hem gezongen en kreeg hij kado's en een verjaardagsontbijt. Vandaag mag hij trakteren op school en vanmiddag....kinderfeest!

maandag 13 december 2010

Judo examen


Floyd heeft vanavond de oranje band met bruine slip gehaald,
 onze Dennis van der Geest. Morgen is Mickey jarig, we gaan NU slingers ophangen.


zondag 12 december 2010

Hanzelijn


De Hanzelijn is nog lang niet in gebruik maar vanmiddag
mochten we met een stoomtreintje alvast een ritje maken
over het deel waar al spoor ligt. De verwachting is dat het
hele project in 2012 klaar is.
Ik heb maar niet aan de "Notbremse gezieht"

 

zaterdag 11 december 2010

IPad



We hebben de IPad, leuk ding. Mooi om te zien hoe gemakkelijk die kinderen er in no-time mee stoeien, ze doen er al vanalles mee....voor mijn doen ben ik ook al aardig IPad-proof. Toch ben ik heel benieuwd of we echt kranten en boeken op de IPad gaan lezen. Het zou wel een heleboel bagage schelen als we op vakantie gaan. Ik weet het niet, NU zeg ik "doe mij maar een echt boek"
 

vrijdag 10 december 2010

Yom Shishi

deze 9 armige kandelaar heb ik in Tel Aviv gekocht en staat symboom voor mijn tijd in Israël
Vandaag begint shabbat om 17.18, 2 minuten later dan in Noord Holland en 2 minuten vroeger dan in Zeeland. Het eindigt ongeveer 25 uur later enz enz. Ik heb een tijdje in Israël gewoond en daar is elke vrijdagavond letterlijk heilig. Iedereen werkt 6 dagen en op zaterdag heb je eindelijk 1 dag vrij. De aanloop naar die ene dag was in mijn beleving veel fijner dan de dag zelf. Iedereen verlangde naar die ene vrije dag, er hing dan iets heel speciaals in de lucht, iedereen was druk met boodschappen doen en koken, overal kon je bloemen kopen, de muziek was anders, de geur was anders en de bussen zaten overvol met soldaten die naar huis mochten voor shabbat. Nu nog steeds is ook in ons gezin elke vrijdagavond bijzonder, ik kook extra lekker, goeie wijn, mooie muziek, met ekaar zijn en er hangt een serene rust in huis...net zoalsvroeger bij  mij thuis. Het klinkt wat truttig en sentimenteel maar daar denk ik nog vaak aan terug (al vond ik het toen vooral heel saai) .

donderdag 9 december 2010

Boompje

 

Helemaal in de geest van Kees Boeke hebben we vanmiddag zelf een kerstboom uit het bos van de school geschept. Dat was nog een hele klus maar gelukkig kregen we hulp van Olivier uit groep 8....
en dan met de boom op de fiets naar huis.

Beans & Fatback - Tonight Girl I'm Coming Back Home




Als je hier niet van in de kerststemming komt weet ik het niet meer...ik in ieder geval wel. Met dank aan Hugo van wie ik af en toe een muziekconsult krijg

woensdag 8 december 2010

Lennon

Ik zou vandaag over vanalles kunnen bloggen, over Julian Assange (wat absoluut boeiend en spannend is), staking bij TNT of het winterse weer maar toch ga ik voor John Lennon 1940 - 1980.  Het is vandaag precies 30 jaar geleden dat hij in New York werd vermoord, hij was toen nog maar net 40 jaar. Ik weet nog precies waar ik was en wie het mij vertelde. Ik kon niet geloven dat iemand zo iets afschuwelijks kon doen en nu jaren later snap ik het nog steeds niet.
....zo mooi zijn nummer "woman" 

dinsdag 7 december 2010

After Sint

Sinterklaas is uitgezwaaid, de chocolatdeletters en speculaas zijn nog lang niet op maar toch is het opeens overal kerst. Wham zingt ieder uur "Last Christmas" en bij sommige huizen zie je zelfs al de kerstboom staan. Ik geniet van de etalages in het dorp, deze alternatieve kerstboom is te bewonderen bij de mooiste bloemist van het dorp.



zondag 5 december 2010

Heerlijk avondje

Ons heerlijk avondje begon aan het einde van de middag en oh, oh, oh, wat zijn we allemaal verwend. Zeker erg lief geweest het afgelopen jaar. We kwamen vanavond met meer spullen thuis dan we vertrokken. Deze Stabilo-rol heeft Mickey gekregen...ik denk dat ik vaak met hem ga kleuren want ik ben er  helemaal weg van....wat had ik die vroeger graag gekregen.

 

LV pop


Zouden ze bij Louis Vutton hier ook de humor van inzien?

zaterdag 4 december 2010

Bijna thuis

Vanmorgen een hele lange wandeling gemaakt...we hebben genoten, geen mens te bekennen, we hadden het hele bos voor ons alleen. 

vrijdag 3 december 2010

KNO


Floyd z'n oor is door de KNO-arts gezond verklaard!  Hiermee is een einde gekomen
aan maandenlange pijn en druppelen.  



Ik hou van medische instrumenten. ...net spuitmondjes voor een slagroomspuit

donderdag 2 december 2010

kinderfiets

Herman van Veen zong al heel lang geleden over een kinderfiets
Op dit fietsje hebben de drie kinderen van de buren leren fietsen
en jaren later Floyd en Mickey, eerst met zijwieltje.Uren en uren
is er op dit fietsje gefietst...pure emotie dat het nog steeds
in de tuin ligt.

woensdag 1 december 2010

Sintje




Sinterklaas is overal