NU

donderdag 1 juli 2010

Kees Boeke


Nog een paar dagen en dan is het vakantie, daar leven we allemaal naartoe. Maar voor dat het zover is hebben Floyd en Mickey nog wat jaarlijkse vieringen en rituelen te gaan. Allemaal nog uit de tijd van Kees Boeke, eigenlijk past het helemaal niet meer in deze tijd maar omdat het ieder jaar terugkeert heeft het ook wel iets heel moois en krachtigs.

Gister werd er op het veld door alle klassen gedanst en danste groep 7 en 8 de "lintendans". Floyd ging onder de bogen, op naar groep 7. Net als alle andere jaren stond ik tot tranen geroerd het spectakel te bekijken. Vrijdag sluiten ze het schooljaar af met het zingen van het Werkplaatslied, wordt de vlag gehesen en als allerlaatste doen alle kinderen de hoofdplons en dat was het dan voor dit schooljaar.

De Werkplaats Kindergemeenschap in Bilthoven is een school voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs. De school is in 1926 opgericht door Kees Boeke vanuit de overtuiging dat kinderen serieus genomen moeten worden om mét hen te kunnen bouwen aan een rechtvaardige en verdraagzame samenleving. Die overtuiging is er nog steeds. In De Werkplaats bouwen kinderen en volwassenen met hoofd, hart en handen aan een wereld van mogelijkheden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten