NU

zaterdag 31 juli 2010

Nederlands kampioenschap


Floyd en zijn opa zeilen dit weekend voor het nederlands kampioenschap in de 12-voets jolklasse.
Floyd is de jongste deelnemer, aan aandacht geen gebrek...wat een prachtig koppel die twee.

Wortelbenen

Het werken in de tuin gaat gestaag door.
Dit worteltje heeft wel heel erg zijn best gedaan, zonde om op te eten. Is dit er nou één of zijn dit er twee?

Thuis maken we er ook nog een sierlijke dame van.










Ansel Adams



Het is komkommertijd in Nederland, dan lees je tussen alle ellendige berichten ook wel eens grappige dingen in de krant. Ik ben ook een liefhebber van zijn werk maar ben helaas niet verder gekomen dan 2 replica's, het zal je gebeuren...
"De eigenaar van de negatieven deed zijn aankoop tien jaar geleden voor 45 dollar op een rommelmarkt. Een taxateur schatte de waarde dinsdag op 200 miljoen dollar, als de negatieven van de beroemde fotograaf Ansel Adams (1902-1994) zijn"

vrijdag 30 juli 2010

Kikkersprong

"Kijk mam een kikker!"
"Ja, leuk!" ....maar eigenlijk denk ik "kan dat enge beest snel weg". Toen ik deze foto maakte schrok het kikkertje heel erg van de flits en maakte een hele grote kikkersprong naar de vrijheid.

Moestuin

In de zomer ben ik vaak in de moestuin van school te vinden, op dit moment doet vooral het onkruid het erg goed. Gister hebben we 6 volle kruiwagens onkruid getrokken en nog zagen we nauwelijks veschil. Gelukkig hoef ik het niet allen te doen..



wat zal hij later worden?

donderdag 29 juli 2010

Nespresso

Een mens moet heel de dag keuzes maken ....als het aan Nespresso ligt dan begint dat
's morgens al bij de koffie. wordt het NU de Roma, Livanto, Ristretto, Arpeggio, Capriccio, Vulluto, Cosi, Dulsao, Rosabaya, Indriya, Finezzo Lungo, Vivalto Lungo, Fortissio Lungo, Decaffeinato Lungo, Decaffeinato of de Decaffeinato Intenso. Wie bedenkt dit? nu nog de Irritanto Lungo

woensdag 28 juli 2010

Scrabble

Floyd en ik hebben Scrabble ontdekt en het gaat er behoorlijk fanatiek aan toe, hier hebben we bijna alle letters kunnen gebruiken, vraag me NU af of je cadeaus op het eind met een "s" of een "x" schrijft..

maandag 26 juli 2010

Straatkunstenaartje

Papa wordt niet elke week 2e met golf dus NU verdient hij de mooiste stoeptekening van de wereld..dat de letters niet allemaal naast elkaar passen maakt helemaal niks uit, papa kan het lezen, hij was zo trots als een pauw. En het aller aller belangrijkste van alles, het komt uit een heel lief hartje.

Straatkunst

Als je goed om je heen kijkt dan word je nogal eens getrakteerd op juweeltjes ....ik weet bijna zeker dat deze kunstenaar vlinders in zijn buik had.

zondag 25 juli 2010

Deurknop aaien


 Je hebt deurknoppen en deurknoppen. Deze prachtige deurknop is de toegang tot een heel gewoon oud huis. Opeens had ik alleen maar vragen...Wie heeft dit gemaakt?
Wie heeft de opdracht hiervoor gegeven en wanneer?

Wie hebben de afgelopen eeuwen achter deze deur gewoond?
Hoeveel handen hebben deze knop vastgehad?
Wie wonen er nu?
Maar vooral wie is deze man met die lichtjes in zijn ogen? Helaas op geen van de vragen heb ik een antwoord gekregen, ik heb hem maar een aai gegeven en ben doorgelopen.

zaterdag 24 juli 2010

Konijntje

Ik ben zelf jarenlang stapelgek geweest op mijn dwergkonijn Snuffel-Joep, hij was een volwaardig gezinslid en huppelde bijna de hele dag door het huis. Ik wandelde zelfs met hem aan een riempje, hij ging mee in een mandje op de fiets en hij kreeg van mij speculaasjes. Toch heeft Snuffel-Joep nooit de aandacht gehad die Oolong 9 jaar lang van zijn Japanse baasje kreeg. Hier op de foto is het een heel gewoon konijntje maar daar dacht het baasje anders over...zo ontdekte de eigenaar van Oolong dat zijn konijn wel een uitzonderlijk plat kopje had en dat je daar van alles op kon laten balanceren. Vooral 1e kwartaal 2001 gaat ie helemaal los..arme Oolong http://www.fsinet.or.jp/~sokaisha/rabbit/rabbit.htm

vrijdag 23 juli 2010

17 jaar en 11 maanden

Vandaag zijn we 17 jaar en 11 maanden samen, om dit te vieren trekt Harold één van lekkerste wijnen, die ik sinds lang heb gedronken, uit het rek....een Sauvingnon Blanc 2009 van Klein Constantia, daarbij een kabeljauwhaasje met Opperdoesjes, spinazie en een botersaus met citroen en kappertjes. Wat zal het over een maand zijn?

http://www.kleinconstantia.com/

donderdag 22 juli 2010

Bureaukunst

Geen foto's op mijn bureau wel een mooi groepje bloemen

NU weer aan het werk

En dan komt het moment dat je na je vakantie weer aan het werk gaat...als ik bij ons kantoor de voordeur open en het kantoor binnenstap dan voel ik me meteen helemaal thuis

Aqua

Kleine vakantieverzameling van schroefdoppen. Staat NU op een mooi schaaltje bij ons op tafel.
Zo hebben we Italie een beetje mee naar huis genomen.

woensdag 21 juli 2010

Siësta

30 graden + ....Harold koelt af in de hangmat

Schuitje varen


Alweer zo'n mooie dag op het water. De broers gaan samen zeilen en na een poosje mag Mickey zelf aan het roer zitten. Maar NU moest Mickey eerst dat vervelende hapertje aan zijn duim wegwerken.

dinsdag 20 juli 2010

IJscoman


Wat moeten we zonder "onze" varende IJscoman

Vakantie in Nederland



NU vieren we nog een weekje vakantie in Nederland en als weer zijn best blijft doen dan voelt Nederland ook als een echt vakantieland...zeker als je vader zo'n gave band voor achter de boot voor je heeft gekocht!

maandag 19 juli 2010

Verona


Het is gelukt, in Verona heb ik een nieuwe pen gevonden voor mijn verzameling.
Deze is echt leuk, Romeo glijdt langzaam naar zijn Julia.
Verona de stad van Romeo en Julia, opera en nog veel meer moois.
Volgens het verhaal woonde Romeo op de Via Arche Acaligere no 2 en Julia een paar straten verder op no 27 van de Via Capella. (helaas is dit mooie verhaal verzonnen en is Shakespeare  zelfs nog nooit in Verona geweest)  

zaterdag 3 juli 2010

Inpakstress



Toch altijd een hele klus dat inpakken maar we zijn er nu echt helemaal klaar voor.
Andiamo!

Kaart of TomTom


Kaart of TomTom that's the question, eigenlijk is het allang niet meer de vraag...TomTom wint. Toch zal ik nooit op reis gaan zonder kaart. Hoe gedetailleerder hoe beter, je kent het wel van die enorme kaarten waar je armen te kort voor zijn en het opvouwen je leert vloeken.  

vrijdag 2 juli 2010

Caffé Latte

Nog een paar dagen en dan is de caffé latte echt buono

donderdag 1 juli 2010

Mijn toffe nicht

Vanmorgen ging ik naar mijn moeder en toen kwam onverwachts mijn nicht(je) Annemarie ook op bezoek, dat was erg gezellig.
Wat een kanjer is ze toch, ze straalde helemaal toen ze me vertelde dat ze over is naar VWO-5, ook vertelde ze dat ze geselecteerd is om voor deadline.nl recensies over muziek, kunst en film te gaan  schrijven   www.deadline.nl en ze vertelde dat ze op youtube stond met een zelfgeschreven liedje over Paul en Witteman, onder de naam "Bananas kill the monkey" www.youtube.com/user/BananasKillTheMonkey.

Wat een power zit er in die meid, als trotse tantje moest ik dit even kwijt

Kees Boeke


Nog een paar dagen en dan is het vakantie, daar leven we allemaal naartoe. Maar voor dat het zover is hebben Floyd en Mickey nog wat jaarlijkse vieringen en rituelen te gaan. Allemaal nog uit de tijd van Kees Boeke, eigenlijk past het helemaal niet meer in deze tijd maar omdat het ieder jaar terugkeert heeft het ook wel iets heel moois en krachtigs.

Gister werd er op het veld door alle klassen gedanst en danste groep 7 en 8 de "lintendans". Floyd ging onder de bogen, op naar groep 7. Net als alle andere jaren stond ik tot tranen geroerd het spectakel te bekijken. Vrijdag sluiten ze het schooljaar af met het zingen van het Werkplaatslied, wordt de vlag gehesen en als allerlaatste doen alle kinderen de hoofdplons en dat was het dan voor dit schooljaar.

De Werkplaats Kindergemeenschap in Bilthoven is een school voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs. De school is in 1926 opgericht door Kees Boeke vanuit de overtuiging dat kinderen serieus genomen moeten worden om mét hen te kunnen bouwen aan een rechtvaardige en verdraagzame samenleving. Die overtuiging is er nog steeds. In De Werkplaats bouwen kinderen en volwassenen met hoofd, hart en handen aan een wereld van mogelijkheden