NU

woensdag 30 juni 2010

swim to kill


Hi ha, voor mij kan de vakantie NU beginnen. De allermoeilijkste vakantie-aankoop is gelukt!
Ik ben helemaal "swim to kill " !

(N) U


Mijn Blog NU prikkelt blijkbaar ook anderen. Dit affiche werd maandag in Amsterdam opgemerkt door een goeie vriend van mij. Leuk!!

dinsdag 29 juni 2010

Laatste werkdag


Vandaag mijn laatste werkdag en dan hebben we drie lange weken vakantie! Vaak is zo'n laatste dag voor de vakantie een hectische want je wilt nog zoveel afronden, afhechten, overdragen en je bureau opruimen. Nog even dit en nog even dat. Maar......het betekent ook dat je altijd verwend wordt met een enorm pakket fijne tijdschriften of een mooi boek. Mijn collega's hebben mij heel blij gemaakt met "brieven aan Olga" ...eigenlijk zou ik er NU al in willen beginnen.

(Op 1 feb 1957 vertrok Jan Wolkers een halfjaar naar Parijs om in de leer te gaan bij Ossip Zadkine, een fameuze beeldhouwer. Hoezeer Wolkers ook door Parijs werd overrompeld, hij miste zijn jonge vriendin Annemarie Nauta, die later model zou staan voor Olga in Turks Fruit. Dit boek bevat nooit eerder geplubiceerde, ontroerende liefdesbrieven die Jan Wolkers vanuit Parijs aan haar schreef)

maandag 28 juni 2010

Vuvuzela

Vandaag begon de dag al heel vroeg, om 5 uur was ik echt helemaal uitgeslapen. Zachtjes ben ik in mijn uppie aan de dag begonnen, lekker zo'n stil huis.
Vandaag is er een heleboel gebeurd maar uiteindelijk ging het voor de meeste van ons toch om de voetbalwedstrijd Nederland - Slowakije. Zelf was ik aan het werk en heb nauwelijks iets meegekregen van de wedstrijd. Maar thuis zaten Harold, Floyd en Mickey voor de buis en dan mag de vuvuzela niet ontbreken. Inmiddels hebben we er twee, een oorverdovend irritant geluid.
Het schijnt dat je er ook een sonate op kunt spelen, probeer het maar eens. http://9gag.com/full/26387

zondag 27 juni 2010

kamperfoelie

  
De Kamperfoelie bloeit uitbundig, is misschien NU wel op z'n mooist. Vooral in de ochtend en de avond is de geur van deze grillige bloemen heel intens. Met mijn ogen dicht doet deze geur mij altijd aan mijn tijd in Israel denken.

Popsicle toes






Bij de zomer horen blote verzorgde voeten en mooie gelakte nagels. Ik ben zo blij met mijn nieuwe lakje van Koh.Toch vind ik voeten rare dingen..zie je die opening tussen de grote teen en de tweede teen? Voetlezers zeggen dat dat wijst op onafhankelijkheid.

Ik moet altijd lachen om het liedje van Michael Franks posicle Toes, staat op zijn album
the art of tea http://www.youtube.com/watch?v=2_JTxk_IgA4&feature=related


Popsicle Toes



Michael Franks


From: The Art of Tea






And when God gave out rythm


He sure was good to you.


You can add, subtract, multiply and divide...


By two.






I know today's your birthday,


And I did not buy no rose.


But I wrote this song instead and I call it,


"Popsicle Toes".






Popsicle toes.


Popsicle toes are always froze.


Popsicle toes.


You're so brave to expose all those popsicle toes.






You must have been Miss Pennsylvania


With all this pulchritude.


How come you always load your Pentax


When I'm in the nude?






We oughta have a birthday party,


And you can wear you birthday clothes


We can hit the floor


And go explore those


Popsicle toes.






You got the nicest North America


This sailor ever saw.


I'd like to feel your warm Brazil


And touch your Panama






But Your Tierra del Fuegos


Are nearly always froze.


We gotta see saw


until we unthaw those


Popsicle toes.






Popsicle toes.


Popsicle toes are always froze.


Popsicle toes.


You're so brave to expose all those popsicle toes














Heet


Vandaag wordt het een hete dag, misschien wel 30 graden.
Wij gaan met z'n vieren het water op maar een heleboel mensen zullen het strand opzoeken. Het merendeel pakt de auto en staan uren in de file maar als je naar het strand van Heemskerk wil dan zal je toch echt moeten lopen of fietsen.
(En als je dat maar vaak genoeg doet wordt je net zo bruin als die mijnheer. Zijn oksels waren spierwit, dat ziet er echt heel vies uit)

Heiloo en omstreken


Gister was een echte feestdag voor mij. Ik zat al vroeg in de auto op weg naar Heiloo. De hele dag op de lippen van Marije en Gilles gezeten en ik heb het werkelijk opgeslokt. Gilles is een ouwe flirtkont en het lukt hem om de hele dag mijn aandacht te vangen. Wat een liefde voel ik voor dat kleine mannetje maar dat is ook niet zo heel moeilijk want hij is zoooooooo lief.



http://www.gasterijkruisberg.nl/  (monte de la croce)

We hebben een lange wandeling gemaakt door de duinen van Heemskerk en onderweg gestopt bij een boerderij voor een broodje. Als je geen fan bent van gevleugde vrienden dan wordt je toch wel een beetje nerveus als je dit bord passeert. De meesjes heb ik niet gezien maar de kippen wel, die rukten in groepen op richting onze tafel...."ze doen niks" "ze zijn bang voor jou" .. het zal allemaal wel zo zijn maar ik blijf het griezelige beesten vinden.

vrijdag 25 juni 2010

Betadine


Oh arme Floyd is in een stuk glas gestapt. Heel veel bloed en in no time hadden we rode handdoeken, bloed op de vloer en bloed op de trap. Gelukkig heb ik alle middelen in huis om snel de eerste hulp te bieden. Veel liefde , betadinezalf en steriele gaasjes zijn op zo'n moment onmisbaar. Als het wat minder ernstig is gebruiken we sesamstraatpleisters maar eigenlijk zijn die allang niet meer cool genoeg.
Harold haalde met een pincet heel heldhaftig het stuk glas uit zijn voet en voor de zekerheid hebben we de huisartsenpost gebeld. Niet veel later rijden vader en zoon naar het ziekenhuis. Daar kreeg moeder een compliment dat de eerste hulp dankzij de Betadinezalf helemaal goed was. De wond is schoongemaakt en nu zit de gewonde voet goed ingepakt in een verbandje. Twee keer per dag moet hij met zijn voet in een badje soda en veel tv kijken. Wedden dat het morgen alweer een stuk beter gaat.

Midsommar


NU is het eindelijk echt zomer en ik geniet van het mooie weer. In Nederland vieren we dat niet maar in Zweden is het overal groot feest. Tusssen 19 en 25 juni vieren ze "Midsommar". Het is traditie om een meiboom te planten. Ze eten, drinken, zingen en dansen. Het is de start van de zomer!
(deze foto heb ik niet zelf gemaakt maar gevonden op internet, zo heerlijk jaren ' 70)

www.youtube.com/watch?v=8I5BGsK5ZAU

donderdag 24 juni 2010

Tafelblad



In het tafelblad van onze nieuwe tafel verscheen al na twee maanden een scheurtje en dat mag natuurlijk niet. Schijnt te ontstaan als het drogingsproces van het hout te snel is gegaan. Vanmorgen hebben ze het oude tafelblad vervangen voor een nieuw. Goeie service van Valhaul. En het ruikt NU zo lekker naar hout in huis.

Beugel


Mickey kreeg vanmorgen zijn eerste beugel,
nu vindt hij het nog stoer en interessant. Je hoeft geen tandarts te zijn om op de foto te zien dat wij nog heel wat afspraken te gaan hebben. Voor ons geen feestje echter voor de orthodontist een nieuwe Porsche.

dinsdag 22 juni 2010

Plein 22


Gisteravond zo gezellig gegeten met Anne, Margaret en Gera (de kookmeiden). Anne zeilt deze zomer drie maanden met haar Anton in Kroatie en was heel even terug in Nederland.
We hadden tijd te kort om helemaal bij te kletsen maar we zijn een eind gekomen.


Murlo man

Ik dacht toch echt dat ik alle Etruskische potjes, pannetjes en beeldjes had gezien..lees ik afgelopen weekend in de bijlage van het NRC dat er in het museum van Murlo (Toscane) een Etruskisch topstuk te zien is. Man met flaphoed en Egyptische baard (1000 v Chr). Dat klinkt zo on-Etruskisch dat ik nauwelijks kan wachten om hem "live" te bewonderen. Opgewonden mail ik het nieuws naar Marije en ze reageerde precies zoals ik haar ken... "jaaaaaaaa wij moeten naar Murlo"de tickets zijn al bijna geregeld en onze voorpret is begonnen. Dit najaar nog bewonderen wij onze Murlo man.

De Groote Visch


Gister hadden we de jaarlijkse Leaders Trust zeildag, voor mij de 9e keer, altijd weer een belevenis om mee te mogen zeilen op deze mooie boot. Ik heb heel wat zeemijlen gevaren maar deze boot blijft abracadabra voor mij.
(wist je trouwens dat de De Groene Dreack een tweeling zus is van de Groote Visch)

zondag 20 juni 2010

Pennen





Nog even en we gaan op vakantie! Altijd is het weer een sport om een nieuwe pen te scoren. Inmiddels heb ik een fraaie verzameling pennen, zo'n beetje overal vandaan en bij elke pen hoort een verhaal. Favoriet blijft de pen uit Capri, de 16e van links of de 14e van rechts.
Heel lief Marije nam voor mij een pen mee uit Istanbul en Berlijn.

zaterdag 19 juni 2010

Doperwtjes




het doperwten seizoen is maar kort maar NU zijn ze gelukkig volop te koop, het blijft altijd weer een wonder om die kleine erwtjes op een rijtje te zien liggen
5 minuutjes koken, klontje zoute boter
en bestrooien met een paar gehakte mintblaadjes
meer niet


vrijdag 18 juni 2010

my Emmy


wel een beetje ijdel maar
hij blijft leuk

magNUm


ze zeggen dat een magNUm net zo erg is als een half pakje boter... dan NU maar een mini

dinsdag 15 juni 2010

NUTELLA


wat kan dat lekker zijn, een hele verse boterham met....

Goethe



Met dank aan Goethe en de vriend die mij deze muurfoto stuurde uit Weimar.
Wat een geweldige woorden!


zondag 13 juni 2010

NU 1


Dag 1 van mijn blog "NU"
Gewoon "NU" niet daarnet, niet straks, niet morgen, niet gister..gewoon nu.

Maar is "NU" zo gewoon?


(Dit potje heb ik vorig jaar in Frankrijk op de schijf gedraaid..de tekst vonden ze maar raar
later begreep ik waarom)