NU

dinsdag 29 maart 2011

koffertje III


vanavond pak ik mijn koffertje voor Rome.. waar zit ik morgen om deze tijd aan de dis?


maandag 28 maart 2011

Koffertje II

a little sneak peak



mijn porceleinen theeserviesje!!

Het is nog mooier dan in mijn herinnering. Uren heb ik ermee gespeeld,
ontelbare kopjes thee, limonade en water heb ik eruit geserveerd en
gedronken. Eigenlijk is het van mijn zus en schoof het automatisch
door naar mij. Door de jaren heen is er heel wat gesneuveld, van de
thee- en suikerpot zijn alleen de dekseltjes nog over.


zo schattig, precies groot genoeg voor één pepernoot


zondag 27 maart 2011

Koffertje

Vanmiddag verraste mijn moeder mij met dit koffertje, er zat iets in waarvan
ik nooit meer had verwacht dat het nog "in leven was"

Piper

Vanmiddag met mijn moeder, zus en nichtje in onze puinhoop tuin met een mooie Piper in de zon gezeten, we vierden dat het lente was, dat we deze zomer nog heel vaak 's middags buiten kunnen zitten, dat onze tuin een prachttuin wordt en dat mijn moeder 100 mag worden en toen was de fles al leeg.

Gravel

het tennisseizoen voor de jeugd is vanmorgen gestart met een
stralend openingstoernooi, al die nieuwe witte tennisschoenen
zijn NU oranje

vrijdag 25 maart 2011

Tuin

De tuin gaat op de schop, alle coniferen gaan er eindelijk uit. Die bomen groeien als onkruid en  vreten de grond arm. Het is een flinke klus om die dingen de grond uit te krijgen. Vanavond zijn we met het laatste sloop- en ruimwerk klaar en dan kunnen we morgen beginnen met de opbouw van de tuin...de tuin ligt er NU nog verdrietig bij maar het wordt wel wat, we hebben een leuk plan gemaakt waar we allemaal heel blij van worden.

donderdag 24 maart 2011

Schommelen

Mickey's vriendin Violet heeft twee nieuwe schommels....ze hebben elkaar weer helemaal gevonden en schommelen zo hoog als ze kunnen. Hij is niet uit haar tuin weg te slaan.

Gummetje

Ik heb het al vaker gezegd maar ik blijf het uitpakken van de schooltassen zo leuk vinden. Het zegt zoveel over de schooldag. Als de broodtrommels niet leeg zijn (wat zelden voorkomt) kan het zijn er een traktatie was, of het was niet lekker genoeg of gewoon geen trek. De werkjes bewonder ik en de mooiste hang ik op, de vondsten kunnen mij soms verbazen en ik vraag me regelmatig af wat de herkomst er van is. Vandaag vond ik op de bodem van een tas een heel gewoon gummetje met daarop geschreven een duidelijke tekst. Ik vroeg nog of het een leuke dag was geweest, of de juf lief was, of het allemaal lekker was gegaan en op alles kreeg ik een "ja"....dan beschouw ik het maar als een spellingsoefening..

dinsdag 22 maart 2011

Ogen


Dit zijn de ogen van een buurtvriendje, prachtige ogen heeft hij (als je het mij vraagt de mooiste ogen van Bilthoven) met zijn toestemming mocht ik ze op mijn blog zetten ....toch een beetje ijdel?

maandag 21 maart 2011

De Zindering

Het leven is zo slecht nog niet als je op maandagavond naar een concert mag van Leon Giesen, de muziekant, verhalen verteller en filmmaker.
Vanavond was de opstelling heel bijzonder, de gasten zaten aan lange tafels en kregen het lekkerste eten voorgeschoteld, hij zet je aan het denken, hij raakt en vermaakt...hij was vanavond beter dan ooit. 

*****  verbaas je over het werk van Ben Wilson de kauwgomschilder van London. Iemand die prachtige schilderijtjes maakt op stukje uitgespuugde kauwgom


zondag 20 maart 2011

Zonnetje



Oh wat een heerlijke dag, de agenda was helemaal leeg. Harold ging de boot poetsen en ik heb de bloembakken gevuld met mooie bloemen en de boel helemaal opgeruimd.   Het is lente in Bitlhoven en ik krijg er geen genoeg van. Toen alles glim en glans was ben ik in het zonnetje gaan zitten, zonnebril op en een prachtig boek "Oester " van John Briguenet...ben al op blz 183.





zaterdag 19 maart 2011

Timboektoe

ik wil met jou een heleboel
ik wil met jou naar Timboektoe 

Ruil

kleding en schoenen van de jongens gaan nooit zo heel lang mee, of het is versleten en stuk of soms nauwelijks gedragen en alweer te klein. Veel mensen verkopen hun spullen via Marktplaats, dat kan maar ik zoek binnen de vriendjeskring een nieuw baasje voor die mooie spullen. Zo kreeg Jip (vriendje van Mickey) deze week een paar hele coole voetbalschoenen.  Hij blij, wij blij en als dank kregen wij een doos Celebration.

donderdag 17 maart 2011

Ortho

veel gedaan vandaag en ik moet moeite doen om de dag terug te halen.
vanmorgen zat ik bij Cordaid in Den Haag, een boeiende organsiatie die ongelooflijk goed werk doen.
Vanmiddag een druk programma met tandarts en orthodontist. Mickey heeft vanmiddag zijn tweede beugel gekregen en hierna komen de slotjes. Hij is er helemaal niet blij mee want de beugel doet erg veel pijn. Hopelijk is de pijn over een dag of twee stukken minder. 
Ik denk dat we van zijn gipsafdruk maar een mooi kunstwerkje moeten maken, goud spuiten of zoiets.

woensdag 16 maart 2011

Smaakbommetje

Een mooi ansjovisje kan zo lekker zijn. Verwerkt in een saus, een salade of dressing.
Maar het allerlekkerste is een schijfje avocado met daarop een ansjovisje, daar bovenop een plakje verse knoflook en het geheel royaal besprenkelen met citroensap. Alles in één hap in je mond doen, de smaken in je mond mengen.....en je hebt een smaakbommetje wat zo ongelooflijk lekker is.

dinsdag 15 maart 2011

Lente

Iedereen heeft vandaag de Lente gevoel en wat voelde het goed...vanavond nog heel even een rondje lopen, een grote groep krokusjes hebben vandaag heel erg hun best gedaan om zich van hun mooiste kant te laten zien NU mogen ze gaan slapen

maandag 14 maart 2011

Alien

...een alienboterhammetje, Floyd mocht hem elimineren

zondag 13 maart 2011

Koken

Vanmiddag de keuken ingedoken met de kookvriendinnen..lekker en zo gezellig.
We hebben vanmiddag teruggerekend, we koken NU al voor het zevende jaar met elkaar. Zo'n zes keer per jaar bedenken we een thema en duiken een middag en avond met elkaar de keuken in. We gebruiken de beste produkten, bedenken mooie recepten en drinken lekkere wijn.
We koken bijna altijd in Anne haar mooie keuken in Gorinchem, het nadeel is dat je nog terug naar huis moet rijden. Voor de tweede keer in twee weken had ik alcoholcontrole..dat blijft schrikken ook al weet ik dat ik nooit teveel drink als ik moet rijden. "alles is in orde mevrouw, ik wens u nog een goede reis" klinkt als muziek in de oren

Weekend

We hebben een druk weekend maar zo voelt het niet. Gistermiddag naar Sven en Marije in Heiloo daar waren we al veel te lang niet geweest. Zoon Gilles is alweer een jaar. Lekker even uitwaaien op het strand van Egmond met een stop bij De Tropen.


Gilles wil heel graag lopen, aan de hand lukt het al aardig. Als hij 's avonds doodmoe in slaap valt krijgen zijn schoentje ook eindelijk even rust. Hij heeft zoveel meters gemaakt dat de nopjes van zijn schoenen helemaal versleten zijn.

vrijdag 11 maart 2011

Japans

Vanavond vieren we de verjaardagen van Rosanne (llinks) en Jolien (rechts) onze oppasmeiden vanaf het allereerste begin. Wel gek om uitgerekend vandaag bij een Japanner te eten terwijl het land in grote nood is.

(onder) Floyd en Mickey genieten, zijn heel gezellig en zingen speciaal voor Rosanne de hit van Nick en Simon.



donderdag 10 maart 2011

Tulpjes

Op donderdag koop ik bloemen, oude bloemen worden weggegooid en de vazen afgewassen. Vandaag is een uitzondering. Ook al zijn de tulpen allang uitgebloeid en op hun retour toch kan ik ze niet weggooien. Uitgebloeide tulpen kunnen nog zo mooi zijn. Ze zijn zeker 10 cm gegroeid waardoor de stelen grillige vormen hebben, de bloemblaadjes vallen uit en de kleuren vervagen een beetje... zo voel ik me NU ook. Vanmiddag om 3 uur begon ik te niezen en het hield niet meer op, ik ben snipverkouden en ga NU naar bed.

woensdag 9 maart 2011

Pashmina

 
Niets nieuws vandaag een drukke dag, heel hard gewerkt goeie mensen gesproken maar wat maakte nou echt het verschil? .....Albert, mijn baas, is vandaag teruggekomen van een bezoek uit India en heeft voor alle vrouwelijke collega's een echte Pashmina  meegenomen. Gemaakt van hele zachte cashmere wool, als je de sjaal door de lucht gooit blijft  hij zweven en de sjaal is letterlijk door een ringetje te halen, wat een mooi kado.





dinsdag 8 maart 2011

Rapporten


Vanavond hadden we de oudergesprekken van Floyd en Mickey. Allebei hebben ze het afgelopen half jaar heel goed gewerkt...terecht dat we apetrotse ouders zijn.


maandag 7 maart 2011

Stapels


Jeetje wat een interessante dag!!! De hele dag heb ik bij een klant in Sneek gezeten die voor grote zeeschepen en cruiseschepen de meest intelligente besturingssystemen ter wereld ontwikkelt., ze zijn wereldleider op dit gebeid. Vanmorgen om half 10 uur had ik geen idee hoe die wereld in elkaar steekt  en toen ik vanavond om 19 uur thuis was begreep ik alles van het commerciele gedeelte maar nauwelijks iets van het technische deel. Mijn werk stapelt zich op dit moment op net als de steentjes maar het is zo boeiend en interessant. Ik werk die stapel deze week wel weer weg....ik heb er zin in.

zondag 6 maart 2011

Zand

Vanmorgen in alle rust het zandpakket opengemaakt. Iets wat met zoveel liefde is samengesteld ruk je niet in een minuut open. Het uitpakken was al een happening op zich. Zakjes, doosjes van snoepjes, doosjes van vitaminenpillen, doosjes van tandenstokers en doosjes van lege sigarettendoosjes, allemaal zorgvuldig gevuld met zand met daarbij een briefje van de herkomst.

Ik verzamel al jaren zand, overal vandaan. Als iemand op vakantie gaat dan is mijn standaard vraag...."zou je..?." Bijna iedereen neemt met alle plezier een handje zand voor mij mee. Maar wat ik gister heb gekregen had ik nooit durven dromen. Wijk en Polly zijn de grootste globetrotters die ik ken, immer bruingebronst van de reizen die ze maken. Ze zijn net terug van een hele mooie reis, startend in Brazilie en eindigend op Tahiti. Zo lief! Van alle plekken hebben ze een handje zand voor mij meegenomen. Brazilie, Argentinie, Vuurland, Chili, Paaseilanden, Robinson Cruso Eiland, Pitcairn (het eiland van het verhaal Muiterij op de Bounty,  het rode zand) en het witte zand van verschillende Frans Polynesische eilanden. 
Wat kan ik daar blij mee zijn. Inmiddels heb ik een indrukwekkende zandverzameling, " wat moet je er mee?" hoor ik mensen denken...geen idee, ik vind het gewoon leuk.

Weekend

Het is NU zondagavond en ik ben eigenlijk wel heel erg moe. Het weekend programma ging maar door en door. Volgens de agenda zou het een redelijk rustig weekend worden maar de praktijk werd heel anders. Allemaal leuke dingen laten we dat vooral niet vergeten maar het ging maar door. Voetbal zowel Floyd als Mickey en als trouwe ouder sta je, weer of geen weer langs de lijn. 's Middag een van alles watje, boodschapje, klusje, belletje en bezoekje en voor je het weet is het avond. Gisteravond naar een spectaculaire dansvoorstelling geweest op de Werkplaats, leerlingen van het Middelbaar dansten op hoog niveau de sterren van de hemel. Mijn handen waren rood van het klappen, zo mooi vond ik het.


Maar de grootste verassing van de dag was het pakketje wat ik kreeg van hele lieve mensen. Een verzameling van zakjes, potjes en lege sigarettendoosjes.....allemaal gevuld met zand.


vrijdag 4 maart 2011

Italiaans

De Italiaanse avond was geslaagd, alles was molto molto buono. Gezellig uren met elkaar eten, drinken en kletsen. De kinderen stortten om 21 uur allemaal in, het was een drukke week geweest, nog een laatste drankje en koffietje en toen was het echt tijd om afscheid te nemen. We gaan het gauw nog een keer doen....hopelijk zitten we dan in de tuin.

donderdag 3 maart 2011

Recepten

.
Morgenavond hebben we bij ons thuis een Italiaanse avond. Italiaans eten, Italiaanse wijn, Italiaanse muziek en Italiaanse film. De Italiaanse keuken is mijn favoriete keuken...antipasti, primo, secondo en dan de dolce, de lekkerste wijnen en dan eindigen met een glaasje limoncello. Daar wordt een mens echt gelukkig van.
Op zoek naar inspiratie en lekkere recepten raak ik de weg een beetje kwijt tussen alle kookboeken en kookbladen. Ik kan niet goed kiezen en besluit vanalles wat te gaan maken. Het zal vast wel weer veel te veel worden, dat kan me niet schelen als het maar lekker en gezellig is.

woensdag 2 maart 2011

Stemmen

Vanmorgen trouw naar de stembus gegaan, al zeggen deze Provinciale Statenverkiezingen mij bar weinig.

dinsdag 1 maart 2011

Simpel

al lezend in de krant en kijkend naar het nieuws trek ik voor de zoveelste keer de conclusie dat we het hier in Nederland heel goed hebben....en wat kunnen we toch goed klagen met z'n allen. Als reactie op al die informatie verlang ik naar iets simpels, een schilderijtje van een bloemetje in een leeg jampotje.