NU

dinsdag 30 november 2010


Bijschrift toevoegen

 Wat een dag en hij is nog lang niet afgelopen.
Vanmorgen om 10 uur zat ik in Amsterdam aan de capu bij een heel hip reclamebureau.

Vanmiddag aan de champagne omdat het zakelijk onverwacht heel lekker gaat.
Op weg naar huis, nog nagenietend van de leuke dag, gaat mijn auto opeens de Tango met mij dansen, terwijl ik daar op dat moment geen zin in heb....boem sta ik stil tegen een paal.(zo fijn dat ze in onze buurt niet strooien) paal staat er precies nog zo bij. Zonder te kijken naar de schade aan mijn auto rij de straat in en zie dan onze voortuin met mooie lampjes en ik ben weer vrolijk.
NU ga ik naar een lezing over de sexuele ontwikkeling van een kind...ben benieuwd

maandag 29 november 2010

mooi sneeuwliedje





Precies toen ik vanmiddag wat inspiratie kon gebruiken mailde
mijn aller aller allerliefste vriendin dit liedje..hoe toepasselijk

Novembersneeuw

Het is winter in Nederland en dan staat er 900 km file, in Noord Laren wordt er geschaatst, de kinderen spelen vanavond tot laat buiten (gelukkig passen de skibroeken en sneeuwlaarsjes nog en ben ik zo verstandig geweest om al in oktober genoeg handschoenen in te slaan ) Ik vind het ook heerlijk die mooie witte wereld. Bilthoven is een plaatje en nog leuker in onze buurt wordt niet gestrooid.

zondag 28 november 2010

Boerenkool

wat zouden zij gisteravond gegeten hebben? 

Zondagochtend


Dat is het voordeel als je op zondagochtend al vroeg op pad bent,
de wereld is zo vredig en rustig.

zaterdag 27 november 2010

Afscheid boot

 
Vandaag een melancholische dag, de boot is NU echt helemaal klaar voor de winter. Wat was het fijn afgelopen zomer en wat hebben we genoten. Ach, over 5 maanden ligt hij alweer in het water.

In Loosdrecht is vandaag zoveel sneeuw gevallen dat de eerste sneeuwpop is gesignaleerd.


  
 ... en zo ging onze boot in het voorjaar te water 

Konijnenvoetjes


Sinterklaas gooit ook wel eens hele nuttige kadootjes in de schoentjes. Er lopen NU constant twee konijnentjes achter mij aan, heel grappig want de oortjes en pootjes
bewegen een beetje.


vrijdag 26 november 2010

Pech

 

Nu het zo koud wordt vond ik het vandaag wel lekker om  mezelf te trakteren op wat fijne spullen van KOH . De aardige mevrouw gaf mij een heerlijke behandeling aan handen en nagels en als dank voor mijn aankopen kreeg ik van haar een gratis lakje. Ze hebben  wel 120 kleuren en ik heb met veel zorg een kleurje uitgekozen wat bij mij past. Ik ben niet zo heel erg van de nagellak maar soms kan het wel mooi zijn. Omdat ik er zo blij mee was pakte ik thuis mijn aankopen snel uit.. mijn handen waren nog zacht en glad en het flesje gleed uit mijn handen pats.. in twee stukken op de grond. De inhoud lag overal (wat zit er veel in zo'n flesje). Met behoorlijk de pest erin heb ik alles schoongemaakt. Getver dit soort dingen kan ik dan zo van balen, gelukkig kan ik het ook heel snel vergeten en er NU alweer om lachen.

donderdag 25 november 2010

Franjes

Vandaag mijn vrije dag..
Geen werkkleding maar lekker een jeans, laarzen en mijn nieuwe dikke vestjas. Leuk is ie! 

woensdag 24 november 2010

Gooi wat in mijn schoentje



Ook ik moet een 5-decemberlijstje maken, dit jaar heb ik heel veel wensen. In ieder geval vraag ik het nieuwe boekje van Rosita Steenbeek  Kleuren van Rome.
Ik heb bijna al haar boeken gelezen, de beste blijft toch wel "het schimmenrijk". Zij woont in Rome en beschrijft als geen ander de sfeer van deze mooie stad...de stad waar ik al jaren verliefd op ben en eigenlijk best een jaartje zou willen en ook kunnen wonen. Voorlopig blijft het bij een jaarlijks bezoek, al is het er dit jaar niet van gekomen.

dinsdag 23 november 2010

dinsdag de 23e

Wat een dag..het begon vanmorgen om 8 uur bij de KNO arts in Zeist met Floyd. Hij tobt al lang met een zeer oor en na zoveel kuurtjes en evenzoveel soorten druppels wordt het tijd voor een KNO arts Daarna werken werken werken.
Vanavond sloot ik af met een etentje bij één van mijn favoriete restaurants Bresson. Gezellig gegeten met een vriend die ik zeker al een jaar niet had gezien.

Bresson is vernoemd naar de fotograaf Henri Cartier Bresson (1908-2004) hij ontwikkelde de straatfotografie tot een kunst.

maandag 22 november 2010

Appeltjes van oranje

Het is mandarijnen tijd, onbeperkt mandarijnen eten net zo lang tot je er een hebt die niet lekker is. Floyd is onze creatieveling maakt zelfs van de schil een kunstwerkje

zondag 21 november 2010

Balletje Balletje


Voor Mickey begint de zondagochtend vaak op de golfbaan (voor ons dus ook maar dat is geen straf)  voordat je de echte baan op gaat eerst onbeperkt oefenballen scheppen en die keihard wegslaan...dat is natuurlijk het leukste


vrijdag 19 november 2010

(h)eerlijke letters



Hier kan ik blij van worden, een artikel wat gister in de krant stond is heel goed nieuws, bijna alle in Nederland verkochte chocoladeletters zijn gemaakt van eerlijke en duurzame cacao...zo moet het, we moeten echt met z'n allen bewuster consumeren.

 " In 2009 lagen er in de Nederlandse winkels 3,5 miljoen eerlijke letters in de schappen. In 2010 is dat aantal gegroeid tot ruim 22 miljoen, op een totaal van 23 miljoen chocoladeletters. Een groei in een jaar van 15 naar 95 procent. 

8

We hebben een nieuw huisnummer, de mevrouw in de winkel vertelde heel trots
 "gerecycled hout van een oude vissersboot"...hoe kun je het bedenken. Hopelijk
is het niet van een, door een tropische storm, kapot geslagen vissersbootje.

donderdag 18 november 2010

de Bilthovense Stadsmuziekanten

Schleich heeft de allermooiste diertjes...NU zie ik dat je er ook een toren van kan bouwen.
Wie is er zo creatief geweest? ...ik verdenk Harold

woensdag 17 november 2010

Verlanglijst

Ook al is de code rondom de Goedheiligman gekraakt toch wordt er vlijtig gewerkt aan het maken van de verlanglijst. Nu maar hopen dat de Sint het kan ontcijferen.

maandag 15 november 2010

Broederliefde

Op momenten vechten ze elkaar te tent uit maar in werkelijkheid kunnen ze niet zonder elkaar...hier samen op de laptop.
Vanavond was voor Harold en mij een heel bijzonder moment, tijdens het eten
vertelde Mickey dat hij vandaag van een vriendje had gehoord dat papa en mama voor Sinterklaas spelen. Floyd moest heel hard lachen want hij wist het al sinds groep 5. Zijn aller allerbeste vriendje had hem toen verteld dat hij een heleboel cadeautjes had gevonden. Jammer dat het nu echt voorbij is maar we gaan nu een andere fase die ook heel leuk zal zijn.


zondag 14 november 2010

Briefje

Ik leen graag boeken van de bibliotheek. Vaak zitten er nog briefjes in van de vorige lener, gebruikt als boekenlegger. Dit briefje kan ik niet weggooien en ik vraag me af; wie heeft het geschreven, wie is Noël en waar woont hij? Het lijkt op een voorbereiding van een reis.
Het briefje is absoluut geschreven door een vrouw, niet alleen om het handschrift maar om het uitroepteken achter toilettas!....en ook, onderbroek op wasrek+wit t-shirt, die is geweldig.
(en ze heeft een strijkkamer)

zaterdag 13 november 2010

Afgelopen dagen





De jaarlijkse Research meeting was dit jaar in Amsterdam. Samen met collega's uit 9 andere landen hebben we een  flinke agenda doorgewerkt. Altijd weer beseffen we hoe moeilijk ons vak is, een Franse collega zei zo mooi "you hate and you love it" beter had ze het niet kunnen omschrijven. We hebben de afgelopen dagen heel veel van elkaar geleerd en veel dingen bedacht. Maandag meteen mee aan de slag.

 
De afgelopen twee dagen zat ik in een rollercoaster. .leuk, spannend, druk, intensief, leerzaam en uitputtend maar ik had het niet willen missen. Het ging maar door en door en door. van 's morgens vroeg tot in de nacht


donderdag 11 november 2010

11 november

Vandaag is het St Maarten dat wordt bij ons uitgebreid gevierd. Vandaag op school gaan alle kinderen pompoenen uithollen. En zodra het donker wordt dan gaan ze op pad met hun lampionnetjes en tas (die zo vol mogelijk moet). Ze zijn NU op een leeftijd dat ze met een groepje zonder ouders mogen lopen, dat is naatuurlijk veeeeeeeeeel leuker.


Er zijn hele mooie St Maarten liedjes maar dit is toch echt de favoriet van Floyd en Mickey

SinteMaarten MikMak,

Mijn moeder is een dikzak,

Mijn vader is een dunnetje,

Geef m' een pepermunnetje!

Haarlem

Gister was ik in Haarlem, een stad waar ik best zou willen wonen. De straatjes achter de St Bavo zijn het gezelligst.  Deze vaasjes waren zo mooi gemaakt, ik moest er een foto van maken.
Lekker geluncht bij Jacob Pieck  http://www.jacobuspieck.nl/

maandag 8 november 2010

Step

De tijd dat ik voor de kinderen kleding kon kopen, helemaal naar mijn smaak, is helaas voorbij. Gelukkig zijn Floyd en Mickey niet al te moeilijk maar hebben wel duidelijk hun voorkeur voor kleding. Het blijft dan ook een kunst om een leuk jongensshirt te vinden, deze vind ik briljant....doet me vooral denken aan de loopbanden op Schiphol "mind your step"

zondag 7 november 2010

Indiaas

Vanmiddag heb ik de hele middag met mijn kookvriendinnen, Gera, Anne en Margaret Indiaas gekookt. We hebben verschillende gerechten gemaakt, allemaal even kleurrijk en smakelijk. Om in de sfeer te blijven maak ik een fotootje van onze Ganesha. Gekocht toen ik in India was, het blijft een leuk beeldje. Het is een Godheid met een olifantenhoofd en een toeter. Ganesha is God van de kennis en wijsheid, neemt hindernissen weg en is de beschermheilige van reizigers.  

citaat:
"Hindoes bidden tot Ganesha voor ze aan iets nieuws beginnen, zoals een nieuwe baan of wanneer ze verhuizen. Ganesha is de zoon van Shiva en Parvati. Hij rijdt op een muis of een rat. Al toen Ganesh nog zeer jong was, wilde hij met rust gelaten worden en het liefst was hij alleen. Om die reden en omdat Shiva oorlog ging voeren, had Shiva de kans niet om zijn zoon goed te leren kennen. Na jaren te hebben gestreden keert Shiva terug naar Parvati (zijn vrouw) en Ganesh (zijn zoon). Als hij thuiskomt ziet hij een indringer, en omdat hij zo temperamentvol is, onthoofdt hij de indringer meteen. Maar het was al te laat toen hij zag dat die indringer eigenlijk zijn eigen zoon was, die hij op het eerste zicht niet had herkend omdat hij hem nog maar zo weinig had gezien. Shiva beval zijn dienaren om hem het hoofd of de kop te brengen van het eerste het beste levende wezen dat ze tegen zouden komen en zij keerden terug met de afgehakte kop van een olifant. Shiva bevestigde de olifantenkop op het levenloze lichaam van zijn zoon die terug tot leven komt en de geschiedenis zou ingaan als de halfgod met de olifantenkop"

zaterdag 6 november 2010

Brood

Jammer dat ik niet de moeite neem om iedere dag brood te kopen bij een echte goeie bakker...De dagen dat ik dat wel doe kies ik het mooiste broodje uit, ongesneden want zelf gesneden dikke boterhammen zijn toch echt het lekkerst

vrijdag 5 november 2010

Blaadjes

Onze Plataan in de voortuin doet de laatste dagen erg haar best om haar mooie blad te verliezen. Nog een paar dagen deze wind en de boom is helemaal kaal. Het zijn hele grote leerachtige bladeren. Ik vind ze te mooi om ze zomaar in de groenbak te kiepen dus rijg ik er een ketting van.

donderdag 4 november 2010

Houtjes

een berg kleine houtjes, wat moet je ermee denken de meeste mensen. Ik weet het ook niet maar ik kan het gewoon niet laten om ze mee naar huis te nemen. Al mijn hele leven verzamel ik vanalles uit de natuur. Afgelopen zondag heb ik deze stukjes hout meegenomen van het strand, ze waren net aangespoeld en lagen langs de vloedlijn. Kleddernat en pikzwart. Nu zijn ze droog, zacht en rond, gesleten door de zee. Ik ga ze  voorlopig eerst maar een tijdje op een mooie schaal leggen en dan zie ik wel weer wat ik ermee doe.

woensdag 3 november 2010

Moleskine

Ik ben nogal schrijverig, ik documenteer ietwat dwangmatig mijn leven en dat van de rest van het gezin. Vraag me wat ik vandaag 14 jaar geleden deed en ik kan het zo tevoorschijn toveren. Al jaren ben ik verknocht aan de Moleskine boekjes, dit jaar heb ik voor het eerst een mooie rode toch denk ik dat ik 2011 weer voor zwart ga.
http://www.moleskine.com/

dinsdag 2 november 2010

Auto

Harold kwam vanavond met een grap thuis, een piepklein elektrisch autootje van het merk
Think. We hebben hem vanavond uitgeprobeerd als gezinsauto, we hebben er zelfs een klein tochtje mee gemaakt, heel onverantwoord de kinderen in de kofferbak, meer plaats is er niet... we leken wel sardientjes in een blikje. NU staat ons autootje aan de stroom want de accu was bijna leeg.