NU

dinsdag 26 oktober 2010

Castelammara di stabia




Graag volg ik het Italiaanse nieuws en deel dat altijd met mijn hartsvriendin Marije. 
Vandaag las ik een opmerkelijk bericht over de Italiaanse stad Castellammara di Stabia, een badplaats aan de baai van Napels. Marije en ik kennen Napels en haar omgeving redelijk goed. Zelden hebben wij ons onveiliger gevoeld als in Castellammara di Stabia, daarom verbaasd het ons des te meer dat de burgemeester zich druk maakt om minirokjes. Het lijkt ons dat hij dringender zaken in portefeuille heeft.

Luigi Bobbio, de burgemeester van de stad, vindt nietsverhullende kleding onfatsoenlijk. Daarom mogen ze wat hem betreft verboden worden. Zondag togen tientallen boze vrouwen naar het stadhuis om tegen zijn voorstel te protesteren. Maar dat lijkt niet veel te helpen. De gemeenteraad van Castellammare di Stabia steunt het plan namelijk. En premier Berlusconi geeft burgemeesters de bevoegdheid om dit soort verboden 'tegen asociaal gedrag' op te leggen. Grote kans dus dat het verbod er echt zal komen.
De politie zal instructies krijgen om te kunnen bepalen welke minirok te kort is en welke niet. Volgens de burgemeester zijn minirokken verboden als ze zo kort zijn dat het ondergoed van de draagster te zien is. Trek je in de Italiaase stad na invoering van het verbod nog een kort rokje, een lage heupbroek of een truitje aan dat weinig bedekt, dan kun je een boete krijgen tot wel 500 euro!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten