NU

zondag 31 oktober 2010

Bloemendaal aan Zee

wat is er fijner dan op zondagmiddag langs het strand struinen. Bloemendaal aan Zee is in de zomer een gekkenhuis maar als al die trendy strandtenten weg zijn is het een goed alternatief voor de mooie Zeeuwse kust.
2 natte broeken, 4 natte laarzen, 4 natte sokken, 4 koude voeten, 4 koude benen...4 big smiles =1 blij gezin

Wintertijd


Wintertijd, de klok gaat een uur terug...dus we krijgen een extra uur...dus het is 's avonds eerder donker...dus is het 's morgens vroeger licht....dus worden we vroeger wakker...willen we vanavond eerder naar bed . Ik moet altijd denken aan de mensen in het hoge noorden, daar begint het vanmiddag om 3 uur al te schemeren.  


Hocus Pocus

Eind november hebben we een thema feest dus gistermiddag op naar Hocus Pocus in Zeist.
Een feestwinkel om te smullen, je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het daar.
Het maakt niet uit hoe oud je bent, verkleden blijft leuk. Harold en ik hebben in de paskamer staan gieren van het lachen toen we onszelf en elkaar bekeken 


vrijdag 29 oktober 2010

Voyage d' Hermès

Vandaag ben ik zo ontzettend verwend door mijn moeder
ik kreeg van haar een luxe fles eau de toilette en een 
bodycreme van Voyage d' Hermès

(compleet iets anders dan de olifantenpoep van gister)


donderdag 28 oktober 2010

emmertje

Floyd heeft vorige week in Safaripark de Beekse Bergen een emmertje Olifantenpoep gekocht. "mam, het is goed voor de tuin dus ik geef het aan opa". NU een week later staat dat emmertje er nog steeds en vandaag heb ik voor het eerst onder de deksel gekeken.  Smakelijk eten. Morgen komt opa en krijgt hij van Floyd een origineel kado, ik ben heel benieuwd of hij er blij mee is. 
Trouwens, ze kunnen heel mooi papier maken van olifantenpoep. Elementen waaruit papier bestaat komt overeen met het voedsel van de olifant. Binnen in de olifant wordt aan het voedsel water onttrokken en vindt een chemisch proces plaats. In feite is de olifant een grote papierfabriek.  



    


woensdag 27 oktober 2010

Joppie

Twee chipsberichten in 1 week is wel wat veel maar het onderwerp leeft in huis.
Lays brengt een limited edition op de markt, allerlei gekke smaken die je voor 60 cent kan uitproberen. Ik ben nogal gevoelig voor goeie marketingcampagnes dus wij proeven ook de Lays limited editon. Zo ook "Patatje Joppie" van Lays en raad wat...heerlijk!!!!!!!!!!!!!!!!

dinsdag 26 oktober 2010

Castelammara di stabia




Graag volg ik het Italiaanse nieuws en deel dat altijd met mijn hartsvriendin Marije. 
Vandaag las ik een opmerkelijk bericht over de Italiaanse stad Castellammara di Stabia, een badplaats aan de baai van Napels. Marije en ik kennen Napels en haar omgeving redelijk goed. Zelden hebben wij ons onveiliger gevoeld als in Castellammara di Stabia, daarom verbaasd het ons des te meer dat de burgemeester zich druk maakt om minirokjes. Het lijkt ons dat hij dringender zaken in portefeuille heeft.

Luigi Bobbio, de burgemeester van de stad, vindt nietsverhullende kleding onfatsoenlijk. Daarom mogen ze wat hem betreft verboden worden. Zondag togen tientallen boze vrouwen naar het stadhuis om tegen zijn voorstel te protesteren. Maar dat lijkt niet veel te helpen. De gemeenteraad van Castellammare di Stabia steunt het plan namelijk. En premier Berlusconi geeft burgemeesters de bevoegdheid om dit soort verboden 'tegen asociaal gedrag' op te leggen. Grote kans dus dat het verbod er echt zal komen.
De politie zal instructies krijgen om te kunnen bepalen welke minirok te kort is en welke niet. Volgens de burgemeester zijn minirokken verboden als ze zo kort zijn dat het ondergoed van de draagster te zien is. Trek je in de Italiaase stad na invoering van het verbod nog een kort rokje, een lage heupbroek of een truitje aan dat weinig bedekt, dan kun je een boete krijgen tot wel 500 euro!

maandag 25 oktober 2010

Die Jahreszeiten



Afgelopen donderdag kregen wij een CD, de Jahreszeiten van Joseph Haydn  kado.
Hij was een Oostenrijks componist 1732 - 1809
Absoluut kippenvelmuziek, we spelen hem iedere keer weer opnieuw en opnieuw en het lijkt wel of de muziek steeds mooier wordt. 

zondag 24 oktober 2010

Two to Tango


Vanmiddag gezellig met Mickey zitten knutselen. Wat je allemaal van pijpenraggers kan maken...poppetjes die de Tango dansen



Verstoppertje

tussen de buien door een flinke boswandeling gemaakt. Ook even verstoppertje spelen, 
achter de boom en tussen de varens

zaterdag 23 oktober 2010

Beugeltje

Mickey is bijna klaar met z'n beugel, nog net voor kerst zal hij er vanaf zijn. De orthodontist heeft hem nog een tikkie strakker gezet..ah, zo zielig, hij wordt 's nachts huilend wakker dat z'n tanden zo'n pijn doen. Als het goed is zal de pijn morgen helemaal voorbij zijn. Later als hij een stralende lach heeft is hij alles vergeten.

vrijdag 22 oktober 2010

Safari

Vandaag waren we naar de Beekse Bergen, een stukje wildlife in Nederland. Veel en veel leuker dan ik van te voren had kunnen denken. We hebben zo'n lol gehad met z'n viertjes. Vooral toen een enorme giraffe onze auto kwam besnuffelen.

Ook heb ik mezelf overtroffen door aanwezig te zijn bij een roofvogelshow. Klamme handen, hartslag op hol en heel dicht achter Harold maar ik ben gebleven. Enorme vleugels, klauwen en enge snavels...brrrrrrrrrrrrrrr


donderdag 21 oktober 2010

Bresson



Vanavond met mijn moeder en zus bij Brasserie Bresson in Utrecht gegeten. Je waant je er een beetje in Parijs. Leuk om zoiets in Utrecht te hebben. 

woensdag 20 oktober 2010

Food of Gods

Als ik van mijn werk kom dan is niets lekkerder dan een glaasje wijn met chips..
je hebt natuurlijk chips en chips. Burts chips is wat mij betreft food of Gods,
hun site is ook om te smullen

Kunstenaars


Onlangs had ik weer een blije vondst in één van de schooltassen. Het is werk van één en  dezelfde kunstenaar. Het bovenste kunstwerk is een masker (ik vind vooral de grote voortanden en de scheve oren heel grappig). Het lijkt mij dat onderste tekeningen 
oorspronkelijk schattige hartjes waren en pas later een de duivelse look hebben kregen.  

maandag 18 oktober 2010

Groenekan



het is herfstvakantie voor de jongens, maar papa en mama moeten wel een paar dagen werken. Vanmorgen bracht ik ze naar de Sport BSO in Groenekan, Voordaan. De rit er naartoe was zo mooi. Omdat het vannacht had gevroren was de natuur bedekt met een heel dun laagje rijp en de zon kwam als een oranje bol tevoorschijn.




zondag 17 oktober 2010

Klavertje 4

gevonden op de Bilderdijklaan, het is net een
klavertje 4...zou deze ook geluk brengen?

zaterdag 16 oktober 2010

Dikke Bomen

Met een vriend, die veel van bomen weet, fiets ik door het bos vlak bij ons huis. Hij zegt "ik wil je dikste den en de dikste beuk laten zien". Leuk dat dit soort dingen hier in onze achtertuin staan, dat wist ik helemaal niet. Terwijl ik er regelmatig wandel en fiets. Om de den staat zelfs een hekje, hij was niet alleen dik maar ook hoog. De beuk was even zoeken, die was door de jaren heen mooi van lelijkheid geworden. Het bos is deze tijd van het jaar zo druk aan het werk, het blad aan de bomen verandert langzaam van kleur en overal waar je kijkt zie je paddenstoelen, in de gekste kleuren en vormen.

Dikke beuk
 

rare snavel
 

vrijdag 15 oktober 2010

Bloemencake



Pas geleden heb ik bij Duikelman, DE kookwinkel van Amsterdam, een vrolijke tulbandvorm gekocht. De eerste keer vond ik het heel spannend of hij wel zou lukken maar NU ik weet dat het net zo makkelijk gaat als een gewone vorm en bak ik op vrijdag vaak een bloemencakeje. Hij wordt nog mooier met wat poedersuiker.

Als ik beslag maak ben ik altijd erg populair, iedereen wil graag de haken en de beslagkom schoonlikken...sommige dingen veranderen dus nooit, ik deed het ook bij mijn moeder.


 

donderdag 14 oktober 2010

Vans


Floyd wil al weken nieuwe schoenen maar vindt het moeilijk om daar tijd voor vrij te maken...Ik vertaal dat naar "dan is het niet belangrijk genoeg". Vanmiddag was het dan zover, samen naar Utrecht op jacht naar een paar coole schoenen. We kijken bij een paar winkels en score nul. Maar als we bij de Vans winkel de schoenen bekijken is de keuze binnen één minuut gemaakt. Pffff....

woensdag 13 oktober 2010

Camp Hope

13 oktober 2010, voor de meeste mensen een gewone woensdag maar voor de 33 mijnwerkers in Chili de meest belanglijke dag van hun leven. Vanmorgen om 5 uur Nederlandse  tijd kwam de 31-jarige Florencio Avalos als eerste met de reddingscapsule naar boven.



Als ik thuis kom van mijn werk scahkel ik meteen over op BBC en volg met tranen in  mijn ogen de ontroerende beelden van mensen die elkaar sinds begin augustig niet meer hebben gezien. Ongelooflijk wat dit voor deze mensen doet. Als ik dit bericht maak is de 19e mijnwerker onderweg, Pablo Rojas is er bijna.

uniek

ieder mens is uniek maar wat dacht je van dennenappels...
deze heeft een nekhernia

dinsdag 12 oktober 2010

Badmintonnen


's avonds als de wind is gaan liggen spelen we met z'n vieren heel vaak een potje badminton en het gaat er heel fanatiek aan toe. Harold is meestal de winnaar, hij kan het hoogst, het hardst en het gemeenst. We spelen het liefst met fel gekleurde shuttles. Jammer dat het al zo vroeg donker wordt NU moeten we al vroeg stoppen.
In Italie zagen we mensen spelen met verlichtte shuttles, die moeten we hebben!
Deze foto's heb ik gemaakt in mijn fotostudiootje, gekregen voor mijn verjaardag, net echt
  

maandag 11 oktober 2010

Vishaakje

Gister waren we de hele middag aan het varen. Nog even genieten van die heerlijke najaarszon. Floyd en Mickey gooien dan graag hun hengeltje uit. Ze hebben een plek ontdekt waar ze de vissen eigenlijk alleen maar naar binnen hoeven te takelen. Toch is het iedere keer weer lastig om het haakje zo voorzichtig te mogelijk te verwijderen..gelukkig voor de vis doen ze dat heel goed

zondag 10 oktober 2010

10 10 10

je hebt van die data...deze is wel heel erg mooi

zaterdag 9 oktober 2010

Kinderboekenweek

in iedere boekenwinkel draait alles om de kinderboekenweek en zo moet het ook zijn
kinderen lezen te weinig terwijl het zo lekker is om lekker weg te dromen in een boek

vrijdag 8 oktober 2010

groene mandarijnen

Deze week kregen we groene mandarijntjes in onze Odin Fruittas. De afgelopen jaren hebben we ze wel vaker gehad, al was het maar heel af en toe. Ze groeien op de voet van de Etna en komen van de boerderij Isola della natura floridia Sicilie.
Wat een plaatje !

Groente en fruit

alweer voor het 15e jaar hebben wij een abonnement op Odin. Wekelijks haal ik twee tassen met biologische groente en fruit. Het is altijd weer een verassing wat er in zit maar dat maakt het voor ons juist leuk. Er zit een mooie brief bij met recepten en je wordt geinformeerd over de herkomst van de inhoud. De kwaliteit is altijd goed en dagvers, al was dat in de beginjaren wel eens anders...

donderdag 7 oktober 2010

kind zijn

buiten spelen tot je moe bent, honger of dorst hebt en dan pas komt je naar huis. je gooit gewoon je fiets neer en rent naar binnen. Hoe lekker is het om kind te zijn, jammer dat je eerst zoveel jaren ouder moet zijn om dat te beseffen. Ik zou er heel wat voor over hebben om nog eens een dagje kind te mogen zijn...

I'd change all wealth
that years have piled
the slow result of life's decay
to be once more
a little child
for one bright summer day

woensdag 6 oktober 2010

herfsttafel

Mickey heeft de herfst in z'n bol, de tafel is ontruimd en hij heeft er een herfsttafel van gemaakt. Iedere eikel, dennenappel en kastanje is met veel zorg neergelegd. Hij zei dat hij morgen in het bos mos ging zoeken en een heeeeeeeleboel blaadjes...als moeder zeg je dan dat je zeker weet dat het dan nog mooier wordt.

dinsdag 5 oktober 2010

Strandloper

Dit mooie plaatje van een Strandloper stuurde een vriend die afgelopen weekend op Texel is geweest. Ik vind het vooral zo mooi door de eenvoudige kleuren en de weerspiegeling van het beestje in het water. 

maandag 4 oktober 2010

Suikerbieten en slik


"Suikerbieten en slik" het zou zomaar een titel van een boek kunnen zijn van Dimitri Verhulst.
Tegenwoordig rij ik ieder weekend wel een keer naar Brabant en het laatste stukje van mijn bestemming gaat door de polder. Gister reed ik een grote berg suikerbieten tegemoet met daarbij de waarschuwing: slik!...wat een prachtig woord.
Heel even waande ik me in mijn kindertijd in Zeeland waar ik rond deze tijd van het jaar op mijn fietsje glibberde over een weg bedekt met vette Zeeuwse zeeklei of zoals we dat bij aardrijkskunde leerde "ouwe blauwe zeeklei"

zondag 3 oktober 2010

Japans verjaardagsmaal

Dan ben je pas echt jarig. Deze mooie foto's zijn gemaakt door Mickey

3 oktober

Vandaag ben ik jarig!!
Al dagen werd er geroepen dat ik niet op de bovenste plank van de kast mocht kijken. We hebben zo onze vast verjaardagsrituelen, met z'n allen in het grote bed, de jarige in het midden. Er wordt gezongen, hard en lang in allerlei talen en dan komen de kado's. Ik ben ontzettend verwend vanmorgen en alle kado's waren even origneel en mooi. Daarna wordt er een verjaardagsontbijt gemaakt en dan pas mag de jarige uit bed komen. Gisteravond hebben we mijn verjaardag voor een deel al gevierd. Vandaag ben ik de hele dag weg maar vanavond zijn we allemaal weer samen en gaan we Japans eten.  

vrijdag 1 oktober 2010

Hermitage

Leaders Trust International bestaat vandaag 20 jaar! Dit hebben we vanmiddag gevierd met een mooie lunch bij Hermitage in Zeist.