NU

maandag 30 augustus 2010

Schoolkamp

Floyd gaat vandaag 3 dagen op schoolkamp.
Ze gaan met de bus naar Eindhoven en wonen de komende drie dagen in het historisch openlucht museum in Eindhoven. 
De regen valt met bakken uit de lucht maar dag mag de pret niet deren. Vanmorgen wilde hij héél even zijn zelfgemaakte tenue voor ons showen.

zondag 29 augustus 2010

Jade

Vanmiddag was ik bij de opening van Jade, het grootste Healthcenter in Nederland, uniek in Nederland, alles onder één dak; Beauty, Body, Mind, Medisch, Winkel, Webshop, Restaurant en Zakelijk. Dat noem ik vooruitstrevend ondernemerschap.! Mijn zwager is één van de drie directeuren. Hij blijft uiteraard werken met rugpatiënten, hij zet zijn bestaande orthomanueel- en accupunctuurpraktijk voort binnen het nieuwe centrum. 

zaterdag 28 augustus 2010

Voetballers



Het nieuwe voetbalseizoen is vorige week van start gegaan. Floyd speelt in E4 en Mickey F7. Vanmorgen hadden we redelijke geluk ze speelden allebei thuis, één om 8.45 en één om 9.45. Vaak is dat anders, dan zit Harold in Driebergen, Vianen of Veenendaal en sta ik thuis langs de lijn. Eén ding is helaas overal hetzelfde en dat is de vieze koffie

vrijdag 27 augustus 2010

Anne Frank Boom


Eerder deze week is de Anne Frank Boom tijdens de heftige storm omgewaaid. Vandaag is hij opgeruimd. Anne heeft in haar dagboek 3 keer over de boom geschreven.

 De laatste keer dat Anne over de boom schrijft is op zaterdag 13 mei 1944: "Gisteren was vader jarig, vader en moeder waren 19 jaar getrouwd, het was geen werkster dag en de zon scheen, zoals ze in 1944 nog niet geschenen had. Onze kastanjeboom staat van onder tot boven in volle bloei, hij is vol met bladeren en veel mooier dan verleden jaar."

donderdag 26 augustus 2010

regen

De hele dag regen, regen, regen, ongewoon veel regen op sommige plekken viel 120 mm

woensdag 25 augustus 2010

Augustus lammetje

Toen ik gistermiddag met Mickey over het schoolterrein liep zagen we een schaap  neerploffen in de wei, het zag eruit alsof ze moe was en even ging liggen. Toch besloten we  even later terug te gaan om te kijken of het wel goed met haar ging. Tot onze grote verbazing stond daar een piepklein lammetje te wiebelen op haar pootjes! Deze foto is zo mooi, hoe lief die moeder haar pasgeboren kindje knuffelt. Heel bijzonder in augustus

dinsdag 24 augustus 2010

Post

Afgelopen weekend kwam ik deze brievenbus tegen in Amsterdam. Je had de postkoets en flessenpost en toen kwam deze brievenbus. Hoeveel brieven, rekeningen, vakantiekaartjes, geboortekaartjes en rouwkaartjes heeft deze brievenbus gezien?

maandag 23 augustus 2010

18 jaar

18 jaar Harold en Emmy!!!
"Laten we nog eens dansen het is het seizoen en die 18 mooie jaren nog eens over doen" Toen ik vanavond uit mijn werk kwam hebben we het gevierd met deze mooie fles bubbels... (de kinderen hadden kinderbubbels)

zondag 22 augustus 2010

Sailbenen Floyd en Mickey


later heb ik er helemaal niks meer over te zeggen maar ik moet er echt niet aan denken dat ze over een paar jaar met lage stem vragen "hé mam, hoe vind je deze?" of misschien nog erger dat ik vraag "wat heb jij daar nou?"

de Götheborg

Tall ships uit heel de wereld liggen in Amsterdam. Eén van de mooiste is de Götheborg, een replica van een Oost Indievaarder uit 1745

vrijdag 20 augustus 2010

Dresscode


Vandaag naar Sail! Om half 3 varen we uit.
Nee, voor mij vandaag geen kledingstress, 
gewoon mijn ouwe trouwe Bretonse shirt.
Al sinds de lagere school heb ik er altijd wel een paar in mijn kast liggen, iedere zomervakantie sta ik op foto's met zo'n shirt aan. 
Mijn moeder kocht ze voor ons altijd bij
Kees Kosten, de mooiste watersportwinkel die
ik ken. Jaren later kocht ze bij Kees dezelfde shirts voor haar kleinkinderen.

donderdag 19 augustus 2010

Popeye

Vandaag gaat Sail 2010 officieel van start, zelf ben ik er vrijdag en zaterdag. 
Prachtige schepen en stoere zeemannen...al blijft de allerstoerste toch echt Popeye 


I'm Popeye the Sailor Man. (2x) (tuut tuut)


I'm strong to the finish, cause I eats me spinach.


I'm Popeye the Sailor Man. (tuut tuut)

woensdag 18 augustus 2010

Fietsrondje

Vaak gaan we na het eten een rondje fietsen door het bos, dat is altijd zo gezellig want iedereen uit de buurt die mee wil mag mee. Je merkt NU al dat het steeds vroeger donker wordt. (oh wat zal ik die blote kuitjes straks missen als de lange broeken weer uit de kast komen)

dinsdag 17 augustus 2010

Gekken en dwazen


Mijn moeder zei altijd "gekken en dwazen schrijven hun naam op muren en glazen"... je naam in een boom krassen valt in dezelfde categorie.
Het mag natuurlijk niet maar het is zo leuk om te doen. Mickey's naam komt er ook nog bij maar die moest NU op de wacht staan.

maandag 16 augustus 2010

Floyds


We rijden hier heel regelmatig langs,
alleen al om de naam zouden we hier
een keer een stop moeten maken

zondag 15 augustus 2010

Spatwater

er viel vandaag geen druppel regen maar de combinatie van windkracht 6, snelheid en koers leverde Harold een behoorlijk nat pak

Natafelen


We hebben de dag gezellig afgesloten. Natuurlijk veel te laat en van alles veel te veel.
Ik hou van tafels met veel lege glazen en witte damasten servetten. 

Sluisje

Gister gezellig gevaren met de van der Bergjes. De sfeer bij de zelfbedienings sluisjes is altijd zo gezellig.

vrijdag 13 augustus 2010

Wensballonnen

Met Yord en Casper wensballonnen oplaten.
Het was er de perfecte avond voor
Mickey heeft zijn ballon versierd met een geschreven wens en stickers

NU HEMA

Begint de HEMA NU ook al met NU?

zo grappig: dat meisje was leesbrilletjes aan het passen en riep naar haar moeder dat alles er zo gek uitzag

donderdag 12 augustus 2010

Strippenkaart

NU mogen we ze nog gebruiken, de oude vertrouwde strippenkaart, die al sinds 8 mei 1980 bestaat. Binnenkort zal ook ik aan de OV-chip kaart moeten.
Een enkele keer pak ik de bus naar de stad. Nooit kan ik een strippenkaart vinden en koop er dan weer een. Gister toverde ik er zomaar 4 uit een la, inclusief een kinderkaart!

dinsdag 10 augustus 2010

Flowerpower

    Dit is Noah, de ezel van de kinderboerij, ze vindt het een beetje saai nu alle kinderen   zo lang op vakantie zijn. Ze was dan ook heel blij dat ik even een bloemetje kwam brengen...het lijkt wel of ze naar me lacht. 

maandag 9 augustus 2010

Gerookte zalm

 Harold is een ster in het roken van zalm op red ceder, dit is het echte bbq werk

Kleurige snack

Ik ken mensen voor wie dit te gezond is, maar mij kun je er geen groter plezier mee doen

BBQ echt mannenwerk

Gister hadden we de jaarlijkse BBQ met de kookmeiden, partners en kinderen, deze keer op het prachtige "landje" van Sander en Margaret.
Het aansteken blijkt toch altijd weer een mannending.

zondag 8 augustus 2010

Junior

Wij spelen graag spelletjes, al heb ik zeker mijn voorkeur. Vanmorgen had ik pech want ik moest ik al heel vroeg met Mickey een potje Monopoly spelen. Gelukkig hebben wij Monopoly Junior....duurt veel minder lang dan de klassieke versie die wij vroeger thuis speelden. Daar kwam geen eind aan.

zaterdag 7 augustus 2010

Pluktuin


Een tuin vol met bloemen en dit is nog maar een klein deel.
20 bloemen voor 2 euro


Varen

Vanaf het water zien we vanalles en zij zien ons


vrijdag 6 augustus 2010

Kapper

Gisteravond naar de kapper geweest, wat een schaar en een glansspoeling toch kunnen doen! Naar de kapper gaan is niet mijn favoriete bezigheid...en als het dan toch moet dan ga ik bij voorkeur naar een hele fijne.Hier wordt je echt verwend. Geen spannende kleurkeuzes voor mij, al kijk ik altijd met veel plezier naar de mogelijkheden en moet ik er altijd even aan voelen.

donderdag 5 augustus 2010

Lateris

Net geplukte Lateris, de hele kamer ruikt lekker

woensdag 4 augustus 2010

Bosch en Duin

Al jaren rij ik 's morgen via Bosch en Duin naar Zeist. Terwijl er op hetzelfde moment duizenden mensen op de A1 tm A28 in de file staan, rij ik meestal in mijn uppie door lange groene tunnels naar Zeist. Dat noem ik boffen.

dinsdag 3 augustus 2010

Mooi

Vanmiddag was ik bij een klant in Enschede. In de "Lobby" van het kantoor keek ik omhoog en werd verrast door het mooie beeld van de verschillende verdiepingen. Ik moest meteen  denken aan mijn favoriete hotel in Rome, hotel Ripa en voelde me meteen thuis.